Salariații CE Oltenia așteaptă luna aprilie. Vezi de ce!

Angajații de la Complexul Energetic Oltenia așteaptă luna aprilie pentru a vedea dacă salariile le-au fost majorate, așa cum a anunțat conducerea companiei, printr-un comunicat de presă. Majorarea salariilor nu este certă, însă șomajul tehnic din luna aprilie pentru circa 6.000 de angajați este sigur.

“Economiile la fondul de salarii rezultate în urma noii organigrame se vor constitui în măriri de salarii ale muncitorilor și personalului direct productiv, începând cu luna aprilie  2014”, se arată într-un comunicat al CE Oltenia, postat pe site-ul oficial pe data de 19 februarie. Este vorba despre economiile rezultate în urma redistribuirii a circa 2.300 de persoane de la TESA, din care 800 au ajuns în producție. Din tăierea salariilor acestora prin mutarea de pe un post pe altul, compania anticipa o economie de un milion de euro.

O tăiere și o echilibrare

Dacă banii ar fi distribuiţi către toţi salariaţii, majorarea salarială ar fi de circa 20 de lei. Însă directorul de resurse umane, Ion Răuț, a lămurit lucrurile. El a spus că de majorări vor beneficia doar angajații din sectorul direct productiv. “Va trebui ca o parte din aceste resurse să le direcţionăm către zona muncitorilor şi să reuşim să corectăm ceea ce este în neregulă. Ştim foarte bine că oameni cu aceleaşi atribuţii de serviciu sunt plătiţi diferit. Pe modelul de la TESA, în viitor, nu putem să neglijăm şi o asemenea variantă, până la urmă, o asemenea necesitate”, a declarat Ion Răuţ. Important de știut este dacă salariile din aprilie vor fi mai mari pentru muncitori, așa cum spune directorul Răuț. Discrepanțele despre care vorbește directorul Răuț sunt chiar și la TESA, după aplicarea grilei de salarizare pe cinci niveluri. Sunt persoane care au aceleași atribuții dar au salarii diferite. Reorganizarea TESA ar trebui să fie finalizată astăzi, potrivit ultimelor declarații ale membrilor Directoratului.

CERTITUDINE

Un lucru e sigur în aprilie. Angajații carierelor Berbești, Husnicioara, Roșiuța și Lupoaia vor sta acasă în aprilie. Unii toată luna, Berbești și Husnicioara, alții o jumătate de lună în aprilie și o parte din luna mai. „Măsura șomajului tehnic este o măsură care se aplică datorită solicitării sindicatelor din zona Motru, în urma consultării cu salariații. Se aplică din data de 12 aprilie, cinci zile, înainte de concediul colectiv care se va fi între 18 aprilie - 5 mai și se prelungește cu o săptămână, până pe 10 mai”, a declarat liderul Ion Rușeț.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: