Salariaţii CEO primesc cărbune, nu bani! REACŢIE: Vom protesta!

Sindicaliştii din CE Oltenia sunt decişi să treacă la acţiuni sindicale dacă administraţia nu va respecta prevederile Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Întâlnirea de marţi din comisia mixtă s-a finalizat fără concluzii, deoarece administraţia nu doreşte să majoreze adaosul lunar de la 250 la 350 de lei şi nu vrea să acorde contravaloarea în bani a cotei de cărbune.

Sindicaliştii şi administraţia din CE Oltenia s-au întâlnit marţi pentru a discuta acordarea cotei de cărbune şi majorarea adaosului lunar. Deşi administraţia a prezentat date financiare din care rezultă un profit la 6 luni de peste 50 de milioane de lei, CE Oltenia nu doreşte să majoreze adaosul la 350 de lei şi nici să dea bani în locul tonelor de cărbune. În acelaşi timp, sindicatele precizează că administraţia a prezentat o situaţie fără cheltuielile cu certificatele carbon, pe care nu le-a achiziţionat până acum şi care ar fi putut aduce din nou pierderi.

Liderul sindical din Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat că după ore de negocieri nu s-a ajuns la nicio înţelegere, urmând să mai fie încă o şedinţă. Acesta a declarat că la comisia de negociere din partea administraţiei au venit persoane fără putere de decizie şi că organizaţiile sindicale doresc să negocieze cu directorul general Laurenţiu Ciurel. Mitrescu spune că administraţia nu vrea să dea mai mult de 10 tone de cărbune, deşi sindicatele au cerut 12 tone. Mai mult, complexul vrea să acorde cărbunele doar în natură.

Constantin Mitrescu a mai declarat că va fi clarificatoare şedinţa de vineri, cu ministrul Andrei Gerea, care este aşteptat la Târgu Jiu. ”Vom vedea ce se va întâmpla, dar în această situaţie vom trece la acţiuni sindicale. În funcţie de rezultatul şedinţei de vineri vom convoca organele de conducere ale sindicatelor şi vom decide ce măsuri vom lua”, a susţinut acesta. 

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: