Salariaţii de la două cariere, în şomaj tehnic de la 1 aprilie

Minerii de la Carierele Berbeşti şi Husnicioara vor intra în şomaj tehnic de la 1 aprilie până pe 5 mai, cu 75% din salariu. Minerii de la Husnicioara sunt şi acum în şomaj tehnic, dar ei vor continua până pe 5 mai. Surse spun că şi cei din zona Motru vor intra în şomaj, astfel că încet-încet se înfăptuieşte ideea conducerii CE Oltenia, aceea de a trimite toţi angajaţii Diviziei Miniere acasă.

Peste 2000 de mineri angajaţi la carierele Berbeşti şi Husnicioara vor fi în şomaj tehnic toată luna aprilie, au confirmat liderii sindicali Dorel Glomnicu şi Victor Munteanu. Cei de la Husnicioara au fost în şomaj tehnic şi în luna martie. Surse au declarat ieri că şi minerii din zona Motru, adică în jur de 2500 de persoane, vor fi în şomaj tehnic în perioada 14 aprilie - 14 mai însă informaţia nu a fost confirmată oficial. Directorul Carierei Roşiuţa, Ioan Ghiga, a declarat ieri că nu a fost informat despre această perioadă de şomaj tehnic.

Şomajul tehnic nu va mai fi prelungit pentru minerii de la Jilţ, care oricum au stat februarie şi martie acasă, prin rotaţie.

Printr-o decizie a Directoratului, toţi angajaţii companiei vor sta acasă de pe 19 aprilie până pe 5 mai, opt zile fiind de concediu de odihnă. Iniţial, conducerea intenţiona să trimită în şomaj tehnic toţi angajaţii Diviziei Miniere, adică în jur de 14.000 de oameni. De asemenea, administraţia a decis ca anul acesta, fiecare sucursală să intre în şomaj tehnic pentru o lună, numai că unele au deja două luni de şomaj tehnic.

VÂNZĂRI SLABE

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a menţionat că livrările de energie sunt foarte mici, iar martie ar putea fi pe minus deoarece se va vinde sub un TW. El a mai spus că perioada grea pentru CE Oltenia va dura până în iunie. La problema vânzărilor de energie din cauza eolienelor şi a preţului foarte mic de pe bursă se adaugă şi blocajul fronturilor de lucru din cariere, ce va duce la noi perioade de şomaj pentru angajaţi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: