Salariaţii de la Drumuri Naţionale Gorj au scăpat de şomaj

Salariaţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj au scăpat de concediere chiar în ultima zi de preaviz. 27 de oameni care ar fi trebuit să intre ieri în şomaj au primit cu bucurie vestea că vor rămâne în continuare la serviciu. Asta pentru că sindicatele au reuşit să convingă administraţia că măsura concedierii fusese luată fără respectarea contractului colectiv de muncă.

Cele 15 zile de preaviz nu s-au încheiat cu încetarea contractului de muncă, aşa cum se aşteptau cei 27 de salariaţi ai secţiei Drumuri Naţionale Gorj. Directorul Dumitru Leuştean a anunţat aseară, în emisiunea Provocare la adevăr, că s-a renunţat la măsura concedierii chiar în ultima zi de preaviz. „Sa- revenit din ordinul directorului, astfel că angajaţii care trebuiau să plece începând de astăzi (Joi) acasă, nu vor mai fi daţi afară”, susţine Dumitru Leuştean, director DN filiala Gorj.

Pentru a nu lăsa oamenii pe drumuri, conducerea societăţii susţine că deja începuse să caute alte locuri de muncă pentru salariaţii aflaţi în preaviz. „Noi deja am căutat alte firme, unde angajaţii noştri ar putea lucra, cel puţin în perioada de iarnă care este şi cea mai grea”, mai spune Dumitru Leuştean, directorul Drumurilor Naţionale, filiala Gorj.

Surse din cadrul societăţii susţin că motivul pentru care nu s-au făcut concedierile este acela că salariaţii ar fi trebuit să primească 18 salarii compensatorii. Salariul mediu pe ramură ar fi fost de 18 milioane de lei vechi, fiecare salariat ar fi trebuit trimis acasă cu sute milioane de lei în buzunar. Anul viitor va intra în vigoare un alt contract colectiv de muncă din care ar putea să dispară prevederile privind plăţile compensatorii, iar salariaţii vor fi disponibilizaţi fără a mai fi recompensaţi financiar.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: