Săli de pomeni şi praznice în incinta bisericilor din Turburea

Gorjenii din Turburea au posibilitatea de a face pomeni şi praznice chiar în curtea bisericilor. Asta pentru că autorităţile au alocat bani pentru amenajarea unor săli în vederea organizării evenimentelor de acest gen. Sălile vor fi dotate cu mese şi scaune, în curtea bisericilor urmând a fi amplasate şi copertine pentru cei care doresc să organizeze evenimentele în aer liber. De asemenea, primăria se preocupă şi de pietruirea drumurilor care duc la biserici şi cimitire. Toate aceste lucrări se fac cu bani puţini întrucât forţa de muncă este asigurată de angajaţii Serviciului de Gospodărie Publică şi de persoanele beneficiare de ajutor social.

Încă două sate din comuna Turburea vor avea săli pentru pomeni şi praznice  chiar în curtea bisericii. Autorităţile vor ca şi localnicii din Poiana de Sus şi Cocorova să beneficieze de aceleaşi facilităţi ca şi cei din satele Turburea, Şipot şi Poiana, unde deja există săli special amenajate pentru evenimente de acest fel. „Am alocat fonduri pentru trei biserici: pentru construirea unei capele la biserica din Poiana, amenajarea unei săli pentru pomeni la biserica din Cocorova şi împrejmuirea cimitirului din Turburea. Vrem ca şi cetăţenii din Cocorova şi Poiana de Sus să aibă aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi. La Şipot şi Poiana există câte o sală cu mese şi scaune unde se organizează hramul bisericilor şi pomenile. Celor din Turburea le punem la dispoziţie cantina gratuit pentru pomeni şi zile onomastice. Numai pentru nunţi percepem o taxă de 1500 de lei pentru cantină. Şi sălile pe care urmează să le amenajăm vor fi dotate cu scaune şi mese”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Autorităţile locale au în vedere şi drumurile care duc la biserici şi cimitire. „Vom pietrui şi drumul de la Şipot care duce la biserică. Este un drum sub nivel, un drum foarte îngust pe care nu puteam interveni. Un cetăţean ne-a cedat o porţiune din terenul lui, de 200 de metri lungime şi 7 metri lăţime, drumul s-a mărit şi vom trece la pietruirea lui, pentru că atunci când plouă este foarte greu accesibil. Anul acesta vom pietrui 9 drumuri săteşti, uliţe între 700 de metri şi un km. În mare parte s-a cam rezolvat problema drumurilor din comuna Turburea”, a mai precizat primarul Bârcă.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: