Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Salvări, fără medici

Criza acuta de medici, la Serviciul Judetean de Ambulanta Gorj! Substatiile din Gorj functioneaza fara medici din cauza crizei financiare. Pentru ca bugetul Salvarii nu dispune de banii necesari pentru a plati salariile a inca 24 de medici, ambulantele din judet se deplaseaza doar la solicitarile mai usoare, cazurile grave cazand tot pe umerii celor de la statia centrala Tg-Jiu.

Lipsa banilor face ca substatiile Serviciului Judetean de Ambulanta Gorj sa functioneze fara medici. Doar la substaţia din municipiul Motru este angajat medic. Celelalte ambulanţe de la substatiile din judet nu se pot deplasa decat la cazuri usoare. Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Gorj, Marian Niculescu, a declarat că la o substaţie este nevoie de minim 4 pentru că un singur medic nu poate să lucreze pe 4 schimburi şi să poată beneficia şi de concedii. ”Numai substaţia de la Motru este încadrată cu medic, în rest, la toate celelalte nu este cazul. Nu-mi permite bugetul să angajez o echipă de medici şi cu unul singur nu am ce face, pentru că nu poate să facă unul singur 3 schimburi. Măcar patru medici ar trebui să fie la o substaţie pentru a se putea lucra normal să beneficieze şi de concedii. Bugetul e nepermisiv, în acest moment”, a declarat Marian Niculescu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Pentru că la substaţiile din judeţ nu sunt angajaţi medici, la cazurile dificile este direcţionată tot ambulanţă de la staţia centrală. Acest lucru afectează însă solicitanţii, pentru că timpul de reacţie creşte. La un accident rutier petrecut la Tg-Cărbuneşti spre exemplu, dacă victima este în stare gravă, nu se deplasează ambulanţă de la substaţia Tg Cărbuneşti, ci se aşteaptă sosirea unei salvări de la Tg-Jiu.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: