Sănătate distrusă şi doi ani de procese după un accident de muncă

Teodora Bâgiu din Mătăsari a petrecut mai multe săptămâni în spitalele din ţară pentru a-şi salva piciorul, după ce suferise un accident de muncă la serviciu. Femeia în vârstă de 47 de ani a lucrat la Remat Gorj, însă în urmă cu doi ani a suferit un accident de muncă în urma căreia aproape că rămăsese fără picior. Este de precizat faptul că Remat Gorj nu a raportat accidentul încercând să muşamalizeze totul. Numai că, acum, la doi ani de la nefericitul accident, Teodora Bâgiu nu mai poate lucra, cu greu reuşind să se descurce singură. Pe lângă asta, femeia împreună cu soţul său, Virgil Bâgiu se luptă de atunci pentru dreptate, ajungând să aibă nu mai puţin de şase procese pe rol.

Familia Bâgiu este plimbată prin tribunale de aproape doi ani. Virgil Bâgiu i-a acţionat în judecată pe Ion Bălan, cel care a accidentat-o pe soţia sa, conducerea unităţii pentru că nu a declarat accidentul, alte două persoane, pentru mărturie mincinoasă, precum şi pe procurorii Adrian Baican şi Sorin Tomoiu.

I-a strivit piciorul

Teodora Bâgiu din Mătăsari a suferit un accident la locul de muncă în luna aprilie a anului 2006, în urma căruia a trebuit să renunţe la ideea că vreodată ar mai putea lucra. Piciorul femeii a fost pur şi simplu zdrobit de o rolă desprinsă de la un container încărcat cu tuburi de oxigen, din unitatea unde lucra. „În ziua de 21.04.2006, la orele 10 30, domnul inginer Găman Mihai ne-a pus pe mine, Bâgiu Teodora, şi pe Ciulavu Gheorghe să încărcăm şase tuburi de oxigen în container. În momentul când încărcam a venit să ia containerul, a dat înapoi până a lovit containerul şi în momentul acela containerul s-a deplasat şi rola mi-a prins piciorul drept“, povesteşte femeia în declaraţia dată. Şoferul implicat în accident este Ion Bălan, care aruncă vina pe femeie. Diagnosticul dat Teodorei Bâgiu a fost plagă prin zdrobire.    

Accident de muncă nedeclarat

Teodora Bâgiu a ajuns la un spital din Bucureşti în urma accidentului suferit la locul de muncă. Remat Gorj, locul de muncă al femeii nu a declarat accidentul de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Medicul care a îngrijit-o pe gorjeancă în Bucureşti i-a făcut actele necesare pensionării încă din spital, nemaifiind aptă de muncă. Astfel, Teodora Bâgiu a ieşit din spital pensionată pe caz de boală. Certificatul emis de medic, pentru pensionare pe caz de boală, a fost motivul invocat de conducerea unităţii vis-a-vis de nedeclararea accidentului de muncă.

Remat Gorj nu a recunoscut niciodată acel accident de muncă. Conducerea unităţii a declarat că femeia s-a lovit din neatenţie şi nu au declarat accident de muncă pentru că femeia încă mergea.

Şase procese pe rol

Virgil Bâgiu, soţul femeii se luptă, de doi ani, în instanţă, cu toţi cei care au adus-o pe soţia sa în această stare. Bărbatul spune că a aflat târziu că accidentul de muncă nici măcar nu fusese declarat. Atunci a fost momentul când a decis să-l dea în judecată pe Ion Bălan, şoferul care a produs accidentul. Gheorghe Ciulavu, cel care o ajuta pe femeie să încarce tuburile de oxigen în container nu a recunoscut că s-a aflat la locul accidentului. De asemenea, inginerul Mihai Găman a declarat că femeia s-a lovit din neatenţie. Cei doi, Ciulavu şi Găman au fost şi ei daţi în judecată de Teodora Bâgiu, pentru mărturie mincinoasă. De la dosarul lui Ion Bălan, cel care a provocat accidentul, mai pleacă un alt dosar, de data aceasta cei care sunt acuzaţi sunt procurorii Sorin Tomoiu şi Adrian Baican. Potrivit lui Virgil Bâgiu, dosarul în care îl acuză pe Bălan de vătămare corporală este plimbat între Judecătorie şi Parchet. „Prima dată a început ancheta Adrian Baican şi îl scoate pe Bălan de sub urmărire penală. Am făcut contestaţie şi ajunge la Tomoiu, care procedează la fel. Îl scoate de sub urmărire penală. Ion Bălan a fost scos de sub urmărire penală în mod greşit. Deşi se spunea clar că mai trebuie făcute cercetări, nu făceau nimic“, a spus Bâgiu. Din acest motiv Bâgiu i-a dat în judecată pe Adrian Baican şi Sorin Tomoiu, primul termen fiind astăzi la Curtea de Apel Craiova. Unitatea Remat Gorj a fost de asemenea acţionat în instanţă. Bâgiu a declarat că vrea să facă plângere şi împotriva Inspectoratului Teritorial de Muncă, din cauză procesului verbal încheiat de instituţie. Remat Gorj s-a ales doar cu o amendă de 4.000 de lei în urma nedeclarării accidentului de muncă. Inspectorul ITM  care a întocmit procesul verbal spune că a găsit vinovat Remat pentru cele întâmplate, şoferul neavând autorizaţie să conducă acea maşină.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: