Sânge şi circ

Conform băsiştilor de la România Liberă, miniștrii PSD care au făcut mare caz că au donat sânge în cadrul unei campanii inițiate de Ministerul Sănătății, zilele trecute, nu prea au donat, de fapt. Dacă în privința lui Nicu Bănicioiu vinovată ar fi o boală (probabil obezitatea nu e chiar o circumstanţă fericită, dacă se ia sânge de la graşi se ia direct cu colesterol sau ceva), directoarea Centrului de Transfuzii a recunoscut că unul dintre miniştri doar s-a pozat întins pe pat, dar nu a dus mai departe procedurile de recoltare, pentru că ”s-a simţit rău şi fetelor le-a fost teamă că o să leşine”.

Lista miniştrilor care s-au tras în poză la aşa-zisele donaţii e destul de scurtă (Ioana Petrescu, Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean, Eugen Teodorovici şi Nicu Bănicioiu), excluzându-i pe ultimii doi din cauza unor aparente probleme medicale, dar și pe Corlăţean, care, contactat de presa băsistă, s-a jurat pe roşu (ca sângele) că el a mers până la capăt şi chiar a donat, ne rămân Ioana Petrescu şi Robert Cazanciuc. Dacă despre Cazanciuc ştim doar că îl acuză alde Mazăre că de fapt e băsist acoperit, deci e atât de insignifiant încât nici nu contează dacă a dat sânge sau nu, rămâne Ioana Petrescu, drăguţa de ea. Aşadar, de ce i-o fi fost frică Ioanei Petrescu să doneze sânge? Aş avea mai multe variante:

1.     Pentru că avea MTO-ul din sânge mărit;

2.     Pentru că a învăţat la Harvard (sau la Oxford) că pierderea de sânge îţi scade şi din neuroni;

3.     Pentru că are sânge albastru şi i-a fost că se face de râs la oamenii ăia;

4.     Pentru că aşa i-a spus Victor Ponta că ar fi mai bine;

5.     Pentru că n-au ştiut asistentele alea să-i explice în limba engleză ce le trebuie;

6.     Pentru că a fost foarte supărată când a aflat că sângele care i se recoltează nu e folosit la CAS;

7.     Pentru că şi-a dat seama, după întâlnirea cu Băsescu, că nu prea are sânge în instalaţie;

Dar, desigur, suntem răutăcioși, ca de altfel orice băsist. Nu e treaba ministruţei Harvard să doneze sânge, asta e activitate de pulime. La Harvard se lucrează cu materie cenușie, nu roşie. Şi, de altfel, faptul că Ioana Petrescu lucrează mult cu creierul şi mai puţin cu fluidele corporale e evident din modul în care se mişcă economia. Slavă Domnului c-am luat de la Harvard, vă dați seama cum eram dacă angajam ministru de pe la ASE? Ferească Sfântul! Acum de bine de rău o ducem bine, cu secolele de tradiţie în economie ale Americii în spate. Vi s-a întâmplat şi vouă, cred, să mergeţi pe autostradă şi să vă depăşească ceva în mare viteză, atât de repede încât nici să nu vă daţi seama ce a trecut pe lângă voi. Aţi crezut că e vreun Lamborghini sau Porsche, probabil. V-aţi înşelat. Era însăşi economia, merge ca vântul (că gând de unde?), cu ministruţa la volan.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: