Şanse minime de calificare în cupă pentru Energia Rovinari

Sezonul competiţional 2010 - 2011 în baschetul masculin românesc debutează azi. Noua stagiune va începe cu meciurile din turul inaugural al Cupei României iar formaţia gorjeană Energia Rovinari va debuta în această seară, de la ora 18:30, într-un meci în deplasare, cu CSU Asesoft Ploieşti.

Gorjenii nu au deloc o misiune uşoară în cupă, acolo unde trebuie să treacă de o finalistă constantă a Cupei României şi deţinătoare de trei ori a trofeului în ultimi patru ani. Supremaţia celor de la Asesoft în Cupă a fost oprită abia anul trecut de BCM Elba Timişoara care la cea de-a treia finală în patru ani a reuşit să ia primul din istoria clubului. Competiţia aliniază la start 14 dintre echipele care au evoluat şi în sezonul trecut, alături de promovatele Politehnica Iaşi şi BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc.

În această partidă din manşa tur a primei faze a Cupei României la baschet masculin, baschetbaliştii antrenaţi de Slobodan Nikolic pornesc cu şansa a doua având în vedere valoarea adversarului dar vor măcar să păstreze şanse de a se califica în meciul retur care se va disputa la Târgu Jiu. “Vrem să tratăm cu seriozitate acest meci, să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat pe măsură. Nu ne gândim la înfrângere dar dacă va fi să fim învinşi să pierdem la puţin puncte pentru ca în retur la Târgu Jiu să putem forţa calificarea în faza a doua a competiţiei”, a spus înaintea partidei de azi preşedintele gorjenilor,  Marius Vlaicu. Energia Rovinari a reuşit o singură calificare în final-four-ul Cupei României în chiar primul sezon de Divizia A. Manşa a doua a cupei se joacă duminică (26.09) şi luni (27.09). Învingătoarele vor avansa în turul al doilea al Cupei României. Dacă vor trece de Asesoft Ploieşti, cei de la Energia Rovinari vor juca în turul doi cu învingătoarea din meciul BC Argeş Piteşti – CSU Braşov.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: