Sărbătoare mare în Poiana lui Mihai

Sute de pelerini sunt aşteptaţi în acest week-end în „Poiana lui Mihai”, din comuna Schela, pentru a participa la manifestările închinate marelui domnitor Mihai Viteazul. Acţiunile vor debuta sâmbătă, seara urmând a fi organizat un foc de tabără. Va fi o noapte de muzică şi poezie. Nu vor lipsi nici filmele documentare a căror vizionare a devenit deja o tradiţie pentru iubitorii de istorie.

Poiana lui Mihai” din Schela va răsuna, în acest week-end, de cântece şi poezii patriotice. „În zilele de 13 şi 14 august în Poiana lui Mihai Viteazul din Pasul Vulcan va avea loc pelerinajul de suflet românesc şi evocarea istorică închinate amintirii marelui voievod Mihai Viteazul. În programul manifestării sunt cuprinse momente semnificative de poezie patriotică şi muzică folk, tocmai în ideea reabilitării componentei patriotice a poeziei şi folkului românesc”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean. Alături de pelerini vor fi prezenţi şi folkişti renumiţi. Sâmbătă noaptea, începând de la ora 00.00 va avea loc un regal de folk susţinut de Emeric Imre, Adi Beznă, Ovidiu Mihăilescu, Ştefan Gheraksiev, Andrei Maftei, Sorin Mingheat, Florin Camen, Dan Vană şi alţii. Nu vor lipsi nici filmele documentare a căror vizionare a devenit deja o tradiţie pentru iubitorii de istorie. Festivitatea va continua duminică prin discursuri ale autorităţilor locale şi judeţene, o lecţie de istorie, un Tedeum şi parastas în memoria Voievodului, precum şi cu depuneri de coroane. 

LEGENDĂ

Poiana din Schela este considerată ca fiind ultimul loc unde s-a oprit Mihai Viteazul, în toamna anului 1600, înainte de a trece în Transilvania şi apoi la Viena. Legenda spune că în acest loc a murit calul voievodului.

Galerie foto

Vizualizări: 368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: