Şase persoane pe un singur loc în centrele de îngrijire din Gorj

Centrele de Îngrijire şi Asistenţă din Gorj nu mai fac faţă cererilor. Pentru un singur loc rămas liber, după decesul unei femei, sunt 6 solicitări. Foarte mulţi bătrâni fără familie şi fără adăpost cer ajutorul Direcţiei Generale de Protecţie şi Asistenţă a Copilului.

Numărul cererilor pentru un loc în Centrele de Îngrijire şi Asistenţă a crescut considerabil odată cu răcirea vremii. În momentul de faţă, din cele peste 300 de locuri din centrele din Gorj nu mai este liber decât un singur loc. „Săptămâna trecută a decedat o femeie instituţionalizată în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni şi astfel s-a eliberat un loc.

Sala de masaj, transformată în salon

Pentru acest loc sunt şase solicitări dintre care sunt două persoane ce se află internate în spital de mai bine de 3 luni şi un bătrân care nu are casă şi are dosarul în aşteptare de câteva luni. „Au prioritate persoanele cu handicap şi cazurile sociale”, a declarat Klara Şerbănoaica, directorul executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Gorj. În cazul în care numărul cererilor va continua să crească, la Centrul de la Suseni sala de masaj va fi transformată într-o cameră pentru persoanele care reprezintă cazuri sociale deosebite, a mai precizat Klara Şerbănoiaca.

De asemenea, sunt mulţi bătrâni care, pe perioada verii, au plecat din centre şi vor să se reîntoarcă în sezonul rece. Nu de puţine ori conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Gorj a fost nevoită să apeleze la centrele din judeţele învecinate pentru a-şi putea onora solicitările. Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni are 90 de locuri dintre care 89 sunt ocupate, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa are 50 de locuri, toate ocupate, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Bâlteni are 130 de locuri, toate sunt ocupate, iar Centrul de Recuperare şi Reabilitare Târgu Cărbuneşti are 36, de asemenea ocupate.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: