Şase, vine Steaua lui Stoichiţă !

Pandurii nu se mai duelează sâmbătă cu Steaua lui Ilie Stan ci cu cea a lui Stoichiţă! Gigi Becali l-ar fi vrut pe Grigoraş dar s-a gândit că nu ar fi corect să-l sune chiar înaintea meciului direct. L-a ales astfel pe Stoichiţă, antrenor cunoscut că nu iese din cuvântul patronului. „Nu e bine pentru noi ca şi-au schimbat antrenorul acum”, crede decarul pandurilor, Voiculeţ.

Pandurii au şansa istorică de a bate Steaua de două ori în acelaşi sezon. În tur i-au învins pe stelişti cu 2 la 1 la Ploieşti pe vremea când Ronny Levy era pe banca roş-albaştrilor. Între timp şi Ilie Stan a fost schimbat cu Stoichiţă, lucru ce nu le pică bine pandurilor.

Nu l-a mai sunat pe Grig, ci pe Stoichiţă

Becali a schimbat antrenorul chiar înaintea meciului de la Tg Jiu. Deja s-a pierdut şirul tehnicienilor care s-au perindat pe la Steaua în ultimii ani. Cert e că în acest sezon, „mantaua” de vreme rea Stoichiţă va fi al treilea. Imediat după ce s-a decis să-l demită pe „tupeistul” Stan, Becali s-ar fi gândit să apeleze la Grigoraş. „Nu pot să-l sun acum înaintea meciului direct”, a zis patronul din Ghencea. Grigoraş oricum nu se potrivea profilului de antrenor căutat de Jiji. Grigoraş e cunoscut ca un antrenor cu principii solide şi care nu acceptă ca cineva să se bage peste el la echipă. Becali avea nevoie de un „secund” căruia să-i transmită primul 11 şi schimbările. A apelat la varianta Stoichiţă care a răspuns scurt „patroane acum mă urc în maşină şi vin la Palat”. O veste aparent bună pentru panduri care se vor duela cu antrenorul Becali şi nu cu Ilie Stan. „Nu e bine că şi-au schimbat antrenorul acum, şi la Târgu Mureş a fost la fel şi au obţinut două victorii, nu prea e bine”, crede totuşi giuvaierul pandurilor, Voiculeţ.

În faţa unei victorii istorice

Indiferent cine stă pe banca Stelei, oamenii lui Grigoraş sunt convinşi că pot să le anuleze roş albaştrilor orice şansă la titlu. Ar fi pentru prima oară în istorie când gorjenii ar bate Steaua de două ori în acelaşi sezon. Mai mult, ultima victorie a pandurilor în faţa Stelei la Tg Jiu datează din 2009, 2-0 prin dubla brazilianului Tiago Tremonti. Acum pandurii sunt cu moralul sus după victoria de la Mioveni în timp ce Steaua suferă după eşecul de la Târgu Mureş şi remiza cu Mediaş. „Noi suntem favoriţi, jucăm acasă. La Târgu Jiu nu pierdem, Steaua nu vine după o perioadă prea bună. Va fi un meci spectaculos. Steaua vine să atace, noi o să atacăm, nu suntem echipă să ne apărăm şi să jucăm pe contraatac. Normal că-i putem bate. Am câştigat şi în tur, la Ploieşti. Am prins atunci şi un teren mai prost şi nu am putut să pasăm mai bine, dar acasă suntem şi buni. Dacă publicul va fi cu Steaua să nu plece dezamăgiţi acasă”, avertizează Voiculeţ. „Steaua are nişte jucători de clasă, în schimb au şi ei tot două picioare. Vedem după meci cine va avea câştig de cauză. Nu am nici o teamă. Ca echipă Steaua e favorită. În schimb, noi, prin determinare, putem să le anulăm acest avantaj teoretic”, spune tânărul Rada care aşteaptă duelul cu omul pe care l-a înlocuit la Pandurii, Chiricheş. „Chiricheş e un jucător foarte bun, a demonstrat şi acolo, acum se întoarce de unde a plecat, în schimb, o să încerce să-şi facă datoria, e jucător profesionist şi noi la fel, vedem ce-o să iasă”

ATAC

3 – atacanţi pur sânge are acum Grigoraş la antrenamente. Alături de Batin şi Lemnaru a apărut şi jucătorul de 21 de ani din Mali, Mahambe Tamboura. Acesta a semnat pe 3 ani cu Pandurii, reuşind să-i impresioneze pe gorjeni în testul din Antalya cu Shkendija în care a marcat de 2 ori pentru formaţia din Macedonia.

„Şi rândul trecut când am debutat în al doilea mandat la Steaua, tot cu Pandurii am făcut-o. Sper ca acum să fiu mai norocos şi să câştigăm normal (n.r. atunci a fost 0-0, 26 martie 2010).”      

Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

3 – numărul antrenorilor Stelei în acest sezon, Stoichiţă fiind precedat de Ilie Stan şi israelianul Ronny Levy

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: