Sătenii din Ciuperceni au apă plată la robinet

Localnicii din comuna Ciuperceni se pot mândri cu faptul că au la robinet apă plată. De cele mai multe ori aceştia au risipit această apă, iar autorităţile locale s-au văzut nevoite să intervină. Foarte multe cişmele stradale au fost închise, iar în acest moment funcționează numai cele din incinta unităţilor de învățământ și a lăcașurilor de cult. Primarul din Ciuperceni se gândeşte pe viitor să găsească soluții pentru îmbutelierea acestei ape care izvorăşte din comuna sa.

Sătenii din Ciuperceni consumă apă plată pentru care plătesc 2 lei pentru fiecare metru cub. Rezultatele atestă o calitate foarte bună a acestei ape. Din păcate primarul s-a văzut nevoit să restricționeze consumul la cișmelele stradale pentru că localnicii ajunseseră să facă risipă. „Apa este foarte bună. Nu spun eu acest lucru, ci rezultatele care s-au făcut în laboratoarele din țară dar și din Ungaria. Din păcate cetățenii au încercat să-și bată joc de această apă și să o consume la udatul grădinilor sau la spălatul mașinilor. Nu foloseau apa de la robinet care trecea prin apometru, ci apa care curgea la cișmelele stradale și de aceea m-am văzut nevoit să le închid. Acestea funcționează la primărie, în fața școlilor și la bisericile din comună“, a declarat Dumitru Taloi, primarul din Ciuperceni.

Primarul vrea să îmbutelieze apa

Primarul din comuna Ciuperceni se gândește serios să îmbutelieze această apă și în felul acesta ar avea venituri la bugetul local. Chiar o firmă străină s-a arătat interesată de acest lucru. „A venit o firmă din Ungaria care voia să îmbutelieze apa de la Ciuperceni. Ei vroiau să cumpere un puț, iar eu nu am fost de acord cu acest lucru. Le-am spus că dacă vor pot le vând metrul cub de apă, la același preț ca cetățenilor și nu au acceptat. Noi în Ciuperceni avem 2 puțuri cu o capacitate de stocare de aproximativ 225 de tone fiecare. Poate pe viitor o să îmbuteliem apa și asta ar fi bine pentru comună că s-ar crea locuri de muncă și ar ajunge bani și la bugetul local“, a mai precizat Dumitru Taloi. 

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: