Sătenii din Stăneşti: "Ne retragem copiii de la şcoală"

O parte din localnicii din Stăneşti au protestat ieri în faţa Prefecturii. Oamenii vor să împiedice comasarea şcolii generale din satul Curpen unde învaţă în prezent circa 50 de copii pentru că altfel vor merge cel puţin şapte kilometri. Localnicii sunt hotărâţi să meargă până în pânzele albe pentru a împiedica desfiinţarea şcolii, ba chiar să nu mai lase copiii la şcoală.

„Am fost la Inspectoratul Şcolar şi ni s-a spus că ţine de primar. Am venit la prefect să vedem ce putem face. Dacă nu rezolvăm nimic o să ieşim tot satul în stradă şi o să protestăm până când se va renunţa la desfiinţarea şcolii”, a spus Mihai Popescu din Stăneşti.

„Noi copii nu îi vom lăsa să se ducă la şcoala centrală din Stăneşti. Dacă totuşi se va desfiinţa vom aduce copii la Târgu Jiu. Mai bine plătesc gazdă pentru nepoata mea decât să meargă opt kilometri pe jos”, a spus mama unei eleve a şcolii generale din satul Curpen.

Marcel Romanescu: „Şcoala va fi comasată”

Primarul localităţii Stăneşti nu crede că este o problemă atât de gravă desfiinţarea şcolii din satul Curpen. „Am propus comasarea şcolii pentru că sunt prea puţini copii care învaţă acolo şi sunt multe cheltuieli. Microbuz şcolar există. Părinţii nu au de ce să fie supăraţi”, a precizat Vasile Pârvulescu, primarul comunei Stăneşti.

Subprefectul Marcel Romanescu spune că demersurile localnicilor sunt în zadar. „Noi nu avem ce face întrucât propunerea de comasare a venit din partea Primăriei Stăneşti şi nu din partea Inspectoratului. Tot ce putem face noi este să încercăm să mai achiziţionăm un microbuz şcolar pentru această localitate”, a menţionat Marcel Romanescu,  subprefectul judeţului Gorj. 

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: