Scandal în Sucursala Energetică Rovinari

Sucursala Energetică Rovinari este târâtă într-un scandal de preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu. Acesta a declarat că în compania condusă de social-democratul Laurenţiu Ciurel, angajaţii sunt îndemnaţi să nu meargă la vot. Mai mult, se pare că directorul CEO a trimis Corpul de Control pentru a verifica ce se întâmplă în orgada lui Ciurel.

Mai exact, li se spune să-şi „uite“ buletinele în salopetă. Iniţial, Călinoiu declarase că angajaţii trebuie să predea cărţile de identitate. „Am auzit că li se spune să lase buletinele în salopete.  Le sugerează asta ca să nu fie forţaţi să le ia buletinele. Lăsaţi buletinele în salopete şi nu vă mai puteţi duce la vot. N-am nume concrete dar mi s-a spus că s-ar trece de la faza aceea de a le lua buletinele şi li s-a recomandat să le lase în salopete, in vestiare“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj. Evident, cei care îndemnă oamenii să nu participe la vot sunt democrat-liberalii.

Sindicatele din Rovinari resping acuzaţiile lui Ion Călinoiu. Liderul Constantin Mitrescu a declarat ieri că personal a întrebat ceilalţi sindicalişti despre această situaţie. Acuzaţiile nu se confirmă, spune Mitrescu. „Domnul Călinoiu băzneşte. Personal am întrebat liderii mei de sindicat şi mi-au spus că nici vorbă de aşa ceva. Să le ia buletinele sau să le spună ce să voteze. Nu ştiu ce vrea să obţină cu aceste afirmaţii“, a spus Mitrescu. Acesta a adăugat că Ion Călinoiu se amestecă prea mult în treburile companiei amintind şi de celebra întâlnire cu conducerea CEO când s-ar fi discutat despre politizarea excesivă la sediu de partid.

Mitrescu a mai spus că Ion Călinoiu este un factor negativ chiar şi pentru USL. „Este singurul preşedinte de Consiliu Judeţean al USL care a obţinut mai puţin decât a luat partidul la alegeri“, a încheiat acesta. 

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: