Scandal la Inspectoratul Şcolar- gradaţii de merit acordate pe pile

Gradaţiile de merit de anul acesta au fost acordate în afara regulamentului. Cel puţin asta susţine o educatoare de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Constantin Brâncuşi“. Camelia Bălănescu lucrează de 20 de ani în învăţământul preşcolar şi deşi a făcut zeci de activităţi cu cei mici şi a participat la zeci de concursuri nu a reuşit să obţină punctajul necesar care să-i asigure gradaţia de merit. Educatoarea a făcut deja o plângere penală şi a acţionat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj deoarece crede că acest concurs nu este corect. Aceasta mai spune că nepoata primarului Florin Cârciumaru, Loredana Deaconescu, a primit gradaţie deşi nu ar avea dreptul. 

Camelia Bălănescu, educator la Grădiniţa cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, spune că acordarea gradaţiilor de merit din această primăvară s-a făcut în afara regulamentului. ”Am participat la acest concurs de dosare şi am obţinut 52 de puncte, adică m-am clasat pe locul 29 din cei aproape 35 de candidaţi pentru gradaţia de merit la educatori. Am făcut contestaţie pentru că nu cred că eram de locul 29, la autoevaluare am obţinut 70 de puncte în condiţiile în care nu mi-am acordat punctaj maxim peste tot. Comisia de contestaţii a menţinut punctajul aşa că am decis să le solicit fişa de evaluare să văd şi eu unde m-au depunctat. Bineînţeles că au refuzat aşa că am luat decizia să contest în instanţă. Am participat şi în 2010 la gradaţia de merit, am luat locul 13 din peste 60 de dosare şi am primit distincţia”, a spus Camelia Bălănescu, educator.  Nemulţumirea cadrului didactic este cu atât mai mare cu cât din comisia de soluţionare a contestaţiilor au făcut parte directori de liceu şi nu profesori metodişti, aşa cum prevede regulamentul. ”Comisia de contestaţii nu a fost întocmită legal. Trebuia să fie constituită din profesori metodişti şi nu directori de liceu care habar nu au ce înseamnă învăţământul preşcolar. Eu nu sunt o necunoscută în învăţământ. Sunt titulară din 2005, am participat la foarte multe concursuri cu preşcolarii, am organizat foarte multe competiţii în cadrul unităţii, mă consider o educatoare competentă şi am avut destule rezultate care să-mi asigure un punctaj bun”, a spus educatoarea.

Sesizări şi acuzaţii

Camelia Bălănescu a sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar şi Ministerul Educaţiei. Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, a precizat vineri că inspectorul general Ion Işfan a numit o comisie ce va verifica cele semnalate de educatoare. „Avem o sesizare înregistrată, domnul inspector general a numit vineri o comisie care va analiza cele sesizate de doamna Bălănescu şi în cadrul acestei săptămâni va formula un răspuns”, a afirmat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Camelia Bălănescu a formulat şi o plângere penală fiind nemulţumită că actuala inspectoare pe învăţământ preşcolar, Loredana Deaconescu, a obţinut gradaţie de merit cu 98 de puncte din 100 deşi patru din cei cinci ani a ocupat funcţii de conducere. ”Dacă vroia gradaţie de merit trebuia să candideze ca şi personal de conducere însă ea a candidat ca şi educatoare, ori dânsa a avut grupă de copii doar un an pentru că patru ani a fost numai în funcţii de conducere. Ce activităţi să ai cu această grupă într-un singur an cât să faci acest punctaj? Şi mai este un aspect. Comisia de evaluare a fost de la grădiniţa la care dânsa e titulară. Consider că nu este competentă şi i-am spus-o şi în faţă. Nu are niciun merit în afară de faptul că este nepoata primarului Florin Cârciumaru”, a spus Camelia Bălănescu, educator. Loredana Deaconescu nu a putut fi contactată vineri în cadrul ISJ Gorj.

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: