Scapă cine poate!

Dacă nu câştigăm alegerile prezidenţiale, scapă cine poate. Acesta a fost mesajul transmis de Ponta într-o şedinţă a PSD, de dinainte de alegeri. Ponta a pierdut, Băsescu a plecat şi el de la butoane, iar DNA a dat în sfârşit drumul la dosare mari, în care tot aduna probe de ceva vreme. În timp probabil că se va demonstra că Băsescu prin Udrea a jucat de aceeaşi parte a baricadei cu Ponta-Ghiţă. Sunt multe fire între ei, fire din economia subterană, iar dosarele de spălare de bani apar unul după altul. Pare a fi vorba de două clanuri mari, unul controlat de Băsescu-Udrea, altul de Ponta-Ghiţă-Oprea, ale căror afaceri s-au întrepătruns de multe ori. Nici liderii PNL şi PDL nu lipsesc din tunurile pe bani publici, date de aceiaşi afacerişti care roiesc în jurul lui Ponta şi Băsescu. O fi ea mafia economică transpartinică, dar la un moment dat nici nu mai înţelegi cât la sută din partide nu se află sub controlul acestor mafioţi.

Cert este că înainte de prezidenţiale se ştia că „scapă cine poate”, dacă nu câştigă Ponta, Tăriceanu sau Udrea. Ştiind că îi aşteaptă ani grei pe puşcărie, pe ei şi alte sute de lideri din partidele lor, mă întreb şi acum cum au reuşit să piardă. Pentru că alegerile au fost în primul rând pierdute de Ponta şi abia în al doilea rând câştigate de Iohannis. La câţi bani vedem acum că au furat aceşti oameni, puteau să cumpere aproape tot ce era necesar pentru a câştiga alegerile. Nimic de zis, au băgat milioane de euro. Dar, ştiind cât au de pierdut, ar fi trebuit să se străduiască ceva mai mult.

La prezidenţiale, Elena Udrea şi-a jucat bine rolul, Tăriceanu a obţinut şi el un rezultat decent. Dacă i-ar fi blocat candidatura lui Iohannis prin procesul pe care îl avea la ICCJ, probabil că unul dintre ei ar fi intrat în al doilea tur cu Ponta, iar mafia ar fi câştigat încă un mandat de furat în România. Cumva, nu a fost să fie. La nivel de simţ, poporul a ştiut ce riscă dacă Ponta câştigă. Votul de la prezidenţialele din 2014 a fost vital pentru a băga mafia la puşcărie.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: