Schimbările directorilor de şcoli, finalizate pe 16 august

Schimbările de directori de la școlile din Gorj nu vor înceta până la jumătatea lunii august. Așa că cei care conduc unități de învățământ care au avut rezultate slabe la examenele naționale sau directorii care au apărut în mod negativ în presă sunt în atenția conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Gorj susține că niciodată directorii de școli nu vor fi numiți pe criterii politice.

Înlocuirile directorilor de școli vor continua și în luna august. Startul schimbărilor s-a dat încă de la începutul acestei luni, iar numărul directorilor și directorilor adjuncți este destul de mare. ”Directorii trebuie să fie profesioniști, iar profesionist înseamnă în primul rând respectarea legii. M-a determinat să iau anumite măsuri punctuale prin încetarea detașării din funcția de conducere a unor colegi care au ocupat funcția de director prin detașare în interesul învățământului, nu prin concurs, așa cum ar fi fost corect și legal”, a declarat Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct pentru Radio Târgu Jiu. Printre aspectele de care s-a ținut cont în schimbarea anumitor directori au fost ”rezultatele la evaluările naționale, rezultate la examenul național de bacalaureat, articole și situații punctuale apărute în presă”. Cu toate că valul de înlocuiri care a cuprins dintr-o dată școlile din Gorj, Ion Ișfan susține că numirile pe criterii politice nu vor exista în mandatul său. ”Am făcut schimbări acolo unde am considerat că sunt necesare, schimbări făcute numai pentru a îmbunătăți activitatea școlii respective. Criteriul politic nu a stat la baza schimbărilor și nu va sta niciodată criteriul politic la baza numirilor atâta timp cât eu voi fi inspector general la ISJ Gorj”, mai spune Ion Ișfan.

Directorii numiți cu delegație pe vremea fostei conduceri a ISJ Gorj se mai pot aștepta la înlocuiri până la jumătatea lunii august. ”Pe metodologie detașările în interesul învățământului în funcție de conducere se rezolvă până pe 16 august”, a mei declarat Ion  Ișfan pentru Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: