Şcoala a început cu lapte stricat la o şcoală din Târgu Jiu

Mai mulți părinți de la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” au sesizat cadrele didactice cu privire la faptul că laptele pe care elevii îl primesc prin programul național are un gust ciudat. Conducerea unității de învățământ a returnat produsul respectiv firmei care îl distribuie, iar Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat în acest caz. Un lot întreg de lapte care trebuia să ajungă la elevii din clasele primare este blocat pentru că are un gust amărui și au fost recoltate probe pentru a se analiza în laboratorul DSP.

Mai mulți elevi din clasa pregătitoare a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” și-au anunțat părinții despre faptul că laptele nu este bun. Aceștia au înștiințat-o pe învățătoare despre aspectul semnalat, pentru ca elevii să nu aibă probleme. „La ședința cu părinții mai multe persoane au ridicat problema laptelui pe care elevii îl primesc alături de corn. Laptele este stricat, este acru, are un miros deosebit și un aspect deosebit. Unii elevi l-au aruncat pentru că nu putea fi consumat. Noi am sunat și la Direcția de Sănătate Publică pentru că este vorba de sănătatea copiilor”, a declarat Ion Popescu, părinte.

Laptele a fost returnat

Conducerea instituției de învățământ susține că laptele nu a ajuns la elevi. Imediat ce s-a constatat că nu este în regulă, produsul a fost returnat firmei respective, care a schimbat imediat cutiile cu lapte. „Am avut o probleme cu calitatea laptelui primit de elevii din clasele primare prin programul național. Pentru că ni s-a părut ceva suspect am înștiințat firma care îl distribuie și a fost schimbat. Produsul la care noi am avut suspiciuni nu a ajuns să fie consumat de elevi”, a declarat Boian Oana, director adjunct Liceul de Muzică și Arte Plastice.

Laptele, supus analizelor de laborator

Direcția de Sănătate Publică Gorj a intervenit în acest caz și a recoltat probe din lapte pentru analize de laborator. „Noi ne-am autosesizat în acest caz pentru că am auzit că sunt suspiciuni cu laptele și colegii mei au fost să verifice care este situația. A fost un lot de lapte cu gust amărui și tot lotul a fost retras de la distribuție. Lotul acum este blocat, este în termenul de valabilitate, are buletine de analize, dar am recoltat și noi probe pentru a le lucra în laboratorul DSP”, a declarat Adriana Sfârlează, director adjunct DSP Gorj.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: