”Şcoala Altfel” pentru elevi, ”Săptămâna Patimilor” pentru actori

Săptămâna în care elevii nu fac ore va fi una de foc pentru actorii Teatrului DramaticElvira Godeanudin Târgu Jiu. Asta pentru pentru perioada 2-6 aprilie teatrul din municipiu a primit zeci de solicitări pentru spectacole din partea școlilor din județ. În cele cinci zile teatrul va susține un număr record de spectacole,16 reprezentații cu patru din piesele aflate în repertoriu. În glumă,acorii târgujieni au numit această săptămânăSăptămâna Patimilor.

Record de spectacole la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Din cauza solicitărilor mari venite din partea unităților de învățământ, în perioada 2-6 aprilie teatrul va susține 16 reprezentații cu cele patru din spectacolele aflate în repertoriu, respectiv ”Baltagul”, ”Pupăza din tei”, ”O scrisoare pierdută” și ”Noaptea de la Valognes”. Asta înseamnă trei spectacole pe zi, iar vineri, 6 aprilie vor fi patru spectacole într-o singură zi. Acestea vor avea loc atât la sediul teatrului, cât și la Țicleni. ”În această săptămână am fost un pic asaltați în sensul bun de solicitări pentru spectacole. Interesant este că au fost alții decât abonații de drept, fie că sunt grădinițe, școli generale, licee nu numai din Târgu Jiu, ci și din Tismana, Jupânești. Practic ne confruntăm cu o situație inedită pentru că nu ni s-a mai întâmplat în carieră să jucăm în cinci zile 16 spectacole. Am încercat să onorăm cererile tocmai pentru că s-ar putea dacă le va plăcea să îi avem din stagiunea următoare chiar abonați”, spune Marian Negrescu, directorul instituției de cultură. În glumă, pentru că nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație, actorii au numit această săptămână ”Săptămâna Patimilor”. ”Va fi o săptămână de foc pentru noi, iar colegii mei au numit în glumă această săptămâna ”Săptămâna Patimilor” pentru că jucăm atât de mult. Nu am reușit însă să onorăm toate solicitările, care erau pentru dublul acestor spectacole, adică pentru cel puţin 30”, mai menționează Marian Negrescu.

Printre activitățile la care vor mai participa elevii în această perioadă se numără vizite la muzee, concursuri sportive, excursii de studiu, vizionări de filme cu caracter educativ, ecologizări, acțiuni umanitare.

ABSENŢE

Inspectorul şcolar general menţionează că prezența elevilor la aceste activităţi este obligatorie. Justin Paralescu consideră că este o măsură binevenită pentru că în acest fel se vor pune în evidenţă şi alte calităţi ale elevilor. ”Nu este vacanţă. Elevii trebuie să participe la aceste activități, iar cei care lipsesc vor primi absenţe la rubrica Purtare. Poate că unii dintre ei au calităţi excepţionale, nebănuite, care dacă nu ar fi fost aceste activităţi nu ar fi ieşit în evidenţă”, menţionează Justin Paralescu.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: