Şcoală de miliarde fără autorizaţie sanitară

Situaţie fără precedent în comuna gorjeană Godineşti. O şcoală nou-nouţă funcţionează fără autorizaţie sanitară deşi primăria a cheltuit câteva miliarde bune pentru a o moderniza la standarde europene. Şcoala primară din Pârâu de Pripor a fost construită în 2010 după ce fosta şcoală a fost retrocedată aparţinând unei familii de boieri. Unitatea şcolară nu a obţinut avizul Direcţiei de Sănătate Publică pentru că nu are incinta amenajată dar şi pentru că există pericolul infiltraţiilor cu apă.

Aproape 60 de copii din Pârâu de Pripor învaţă într-o unitate școlară care nu are avizul Direcţiei de Sănătate Publică. Potrivit primarului, s-au cheltuit în jur de șapte miliarde pentru ridicarea acestei şcoli care este dotată la standarde europene. ”Când am retrocedat vechea şcoală am obţinut bani de la agenția domnului Hoară să ridicăm altă şcoală. Este făcută, modernă cu tot ce trebuie, la cele mai înalte standarde însă nu avem incinta amenajată”, a declarat primarul Gheorghe Corbeanu. Acesta a fost și principalul motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică Gorj nu a dat avizul de funcționare. ”Școala este folosită de elevi dar fără aviz de la DSP pentru că nu are incinta amenajată. Avem un proiect de amenajare, aprobat dar nu au venit banii. Până la urmă o să-l facem tot din propria cheltuială. Costă în jur de un miliard”, a declarat primarul Corbeanu.

În plus, şcoala este situată lângă un şanţ colector ce vine dinspre pădurea din Godineşti existând în orice moment pericolul infiltraţiilor, zona fiind una mlăştinoasă. ”Şcoala este amplasată lângă un şanţ colector ce vine din pădure aşa că va trebui făcut şi un zid de protecţie dar nu avem bani”, a adăugat primarul. Şi ca dezastrul să fie complet, şcoala europeană dispune de vechiul mobilier pentru că nu sunt bani pentru achiziţionarea unuia modern.

RĂSPUNDERE

Între timp, Direcţia de Sănătate Publică Gorj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean îşi dispută dreptul de a oferi informaţii asupra autorizaţiilor sanitare. Potrivit celor de la Direcţia de Sănătate Publică există un ordin al ministrului care le interzice să dea informaţii referitoare la autorizaţii, acest lucru trebuind făcut de ISJ. Ei din urmă susţin că este de datoria celor de la DSP să lămurească aceste solicitări.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: