Școlile din comuna Negomir, în vizorul autorităților locale

Unitățile de învățământ din comuna Negomir sunt în această perioadă în atenția autorităților locale. La nivelul localității a fost constituită o comisie care a mers în această săptămână în toate unitățile de învățământ de pe raza localității pentru a stabili exact ce lucrări trebuie făcute pentru ca elevii să fie primiți în condiții bune la începutul noului an școlar. Pentru școlile din Negomir au fost alocați în acest an aproximativ un miliard de lei vechi.

Autoritățile locale din comuna Negomir au stabilit ca luna aceasta să se ocupe de unitățile de învățământ de pe raza localității. S-a făcut la mijlocul acestei săptămâni o vizită de lucru în teren, la fiecare școală, și s-a stabilit exact ce trebuie făcut.

Până în acest moment, singura problemă rezolvată este cea a lemnelor de foc care au ajuns la școli, sunt uscate și trebuie doar băgate în magazie. „Am făcut o vizită la școli ca să vedem care este situația exactă. Să vedem cum stăm cu igienizările, am făcut dezinsecție și a trebuit să vedem unde sunt necesare lucrări, pentru că stăm rău cu banii. Facem și cu cei de la 416, ca să mai economisim bani și trebuie să primim autorizație de la DSP. Lemnele le-am adus, le-am spart trebuie să le băgăm în magazii pentru că centralele noastre funcționează numai cu lemn uscat. Noi le-am adus, dar să vedem cum o să le plătim”, a declarat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Un miliard de lei vechi pentru școli

În urma vizitei de lucru s-a stabilit câte un responsabil din cadrul primăriei care să urmărească luna aceasta cum merg lucrările la fiecare unitate de învățământ de pe raza Comunei Negomir. „Am trecut pe la toate școlile. Nu avem lucrări foarte mari de făcut. La o singură unitate de învățământ avem probleme cu electricitatea și trebuie să schimbăm tot sistemul electric, iar apoi să reabilităm exteriorul școlii, în rest reparații mici pe care o să le facem cel mai probabil cu cei de la 416. Trebuie să vopsim și gardurile de la școli.  Noi am stabilit câte un responsabil din pentru fiecare școală, care să vadă cum merg lucrările. Anul acesta am prins în buget pentru reabilitarea școlilor suma de 1 miliard de lei vechi”, a mai precizat Ion Gruescu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: