Se pregăteşte o nouă sesiune de proiecte pentru fonduri europene

Veste bună pentru gorjenii care intenţionează să acceseze fonduri europene! Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va deschide o nouă sesiune de depunere a proiectelor la sfârşitul lunii martie. Începând de mâine, reprezentanţii AFIR Gorj vor efectua campanii de informare prezentându-le  oamenilor posibilităţile de accesare a fondurilor europene. Potrivit directorului Gheorghe Cocină, procedura de accesare a fondurilor s-a simplificat, existând posibilitatea ca unele documente să poată fi depuse şi după selectarea proiectelor.

 Campania de informare ce va fi demarată de AFIR Gorj se va derula în aproximativ 20 de localităţi din judeţul Gorj. „Începând de miercuri, 2 martie, vom demara o acţiune de promovare la nivelul judeţului Gorj privind măsurile şi posibilităţile de accesare a fondurilor europene, în special Măsura 6.2 şi Măsura 6.4, privind activităţi în zona nonagricolă, şi Măsura 6.1; 6.3, activităţi în zona agricolă. Vom avea 19 zone în care vom prezenta toate noutăţile în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. În aceste localităţi vor fi invitate şi celelalte primării din zonele învecinate”, a declarat Gheorghe Cocină, directorul AFIR Gorj.

Acesta a precizat că, în acest an, fondurile europene se vor putea obţine mai uşor ca anul trecut. Asta pentru că s-a redus numărul de documente, unele putând fi depuse, chiar şi după selectarea proiectelor. „Deja pe site-ul Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale sunt postate ghidurile consultative, s-au mai efectuat nişte modificări, în sensul uşurării efortului pe care-l fac beneficiarii de a accesa fonduri europene, privind documentele pe care trebuie să le depună. S-a redus numărul de documente, iar unele pot fi depuse şi după selectarea proiectelor. Avem tot interesul să creştem accesibilitatea beneficiarilor din mediul rural la fonduri europene. La sfârşitul lunii martie se vor deschide primele sesiuni, pe Măsura 6.1 „Instalarea tinerilor fermieri şi Măsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, spune Cocină.

SUME

Fondurile ce vor putea fi accesate pornesc de la 50 de mii de euro şi ajung până la 200 de mii de euro. La ultima sesiune de depunere a dosarelor au fost depuse 92 de proiecte pentru Măsurile 6.2 şi 6.4 şi peste o sută pentru celelalte Măsuri.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: