Secretara Liceului Teologic se jură că nu a băgat mâna în burse

Scandalul burselor continuă la Liceul Teologic din Târgu Jiu. Peste 30 de elevi care au terminat liceul anul trecut au depus plângeri la poliţie prin care au reclamat că le-au dispărut bursele şi că pe ştatele de plată apar semnături false. Acelaşi lucru a fost sesizat şi la sfârşitul acestui an şcolar, când tot mai mulţi elevi din clasa a XII-a vor să îşi vadă semnăturile de pe ştatele de plată, având bănuieli că acestea au fost falsificate. Serviciul de Investigare a Fraudelor a deschis o anchetă în acest caz. Elevii, secretara liceului, contabilul şi actualul director au dat declaraţii la Poliţie.

Suspiciunile planează asupra secretarei instituţiei, Ligia Tăcutu, care se ocupă de împărţirea banilor. Suma de bani pe care elevii de anul trecut trebuiau să o primească pentru primul semestru din clasa a XII-a este de 31 de milioane de lei. Secretara însă se jură că nu fură şi vrea să fie credibilă mai ales pentru că este fiică de preot. „Bursele copiilor s-au dat între 11 şi 12 iunie 2009 numai pentru anul terminal. Le-au semnat, mi-au dat buletinele, restul cum şi-au făcut semnăturile nu ştiu cum, că eu nu le recunosc semnăturile. Ei spun că nu îşi recunosc semnăturile, banii i-au primit”, afirmă secretara liceului, Ligia Tăcutu.

Actualul director al instituţiei, Gheorghe Benegui, spune că pe 11 iunie 2009 au fost viraţi banii de la Trezorerie şi că îi vine greu să creadă că într-un timp atât de scurt au fost acordate bursele către toţi elevii, mai ales că aceştia erau în vacanţă. „S-au primit  mai multe plângeri din partea unor elevi ai acestei instituţii de învăţământ. Aceste plângeri la acest moment fac obiectul uni dosar penal aflat în lucru la Serviciul pentru Investigarea de Fraudelor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintat unităţii de parchet competente cu propuneri legale”, spune Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Elevii solicită acum ştatele de plată pentru a vedea dacă semnăturile sunt ale lor. „Aştept să îmi văd semnătura, iar dacă va fi a mea atunci o accept. Ultima dată am primit bursa în urmă cu două luni pentru ultimul semestru din clasa a XI-a. Am făcut cerere la secretariat şi aştept să văd ştatele de plată. O mică bănuială am pentru că sunt banii noştri şi nu ar fi frumos să mi se facă una ca asta”, afirmă Ionuţ Valentin, elev în clasa a XII-a.

Bursele, furate de Paști

Însă nu este prima dată când bursele dispar ca prin ceaţă de la Liceul Teologic. „În anul 2008, în luna aprilie au dispărut toate bursele. Era în a doua zi de Paşte şi au spus că s-a spart şcoala. Fostul director a dispus în şedinţa Consiliului de Administraţie să se acopere bursele cu bani din venituri extrabugetare. Lipsea suma de 26 de milioane de lei, care ar fi trebuit să acopere bursele pentru 17 elevi”, mai afirmă directorul unităţii.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: