Secretara Muzeului Judeţean cântă muzică populară

Secretara Muzeului Judeţean Gorj are o voce de invidiat şi colecţionează costume populare. Interpreta sa favorită este Maria Lătăreţu, ale cărei cântece le fredonează tot timpul. Consideră că melodiile artistei sunt strâns legate de natură, motiv pentru care vor dăinui mereu în inima oamenilor.

Geta Buşoiu, secretara Muzeului Judeţean Gorj, cântă muzică populară din copilărie. Interpretele sale favorite sunt Maria Lătăreţu şi Victoriţa Lăcătuşu. ”Eu cânt de când eram mică. Am crescut la ţară, unde cântam de răsunau codrii. Era foarte plăcut, am urmat şi un an de canto popular în cadrul Şcolii Populare din Târgu Jiu, însă nimeni nu m-a încurajat să urmez această cale, iar acum simt un gol în suflet. Profesoara mea îmi spune că am o voce cristalină. Mi-a plăcut mereu Maria Lătăreţu, ale cărei melodii le cunoşteam de la un capăt la altul. Muzica ei se leagă de natură şi cred că acesta este şi motivul pentru care vor dăinui mereu”, spune Geta Buşoiu. Chiar dacă nu a urmat o carieră muzicală, secretara nu a întors spatele muzicii populare. Colecţionează costume populare, iar discurile vechi cu cântecele Mariei Lătăreţu le-a donat Muzeului Judeţean, instituţie în care lucrează de aproape 20 de ani. ”Am ajuns la muzeu din anul 1992. Mă ocup de secretariat şi fac şi muncă de bibliotecar. La noi la bibliotecă vin şi persoane din afară, care vor să studieze o anumită carte, însă nu le împrumutăm. Avem peste 12.000 de volume, iar o bună parte dintre ele au fost donate. Deţinem, cărţi în franceză, germană, engleză”, spune aceasta.

MUZICĂ

Iubirea pentru muzică i-a fost transmisă şi fiului său, care ia cursuri la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, la secţia de folk. ”Băiatul meu de opt ani iubeşte foarte mult muzica şi sper ca el să reuşească în acest domeniu. Este foarte talentat şi încearcă să înveţe şi la chitară”, mai menţionează Geta Buşoiu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: