Secretarul şpăgar de la Turceni, lăsat în libertate

Fostul secretar al Primăriei Turceni, Remu Stamatie, a fost condamnat ieri de o instanţă a Tribunalului Gorj la o pedeapsă de trei ani şi sase luni de închisoare, cu executare "la locul de muncă". Mai mult, acesta a fost pus şi în libertate, astfel că, de sărbători, inculpatul va fi acasă, alături de cei dragi.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj, judecătorul Ion Marin, afirmă că sentinţa pronunţată ieri îl obligă pe Stamatie să execute pedeapsa la firma Atolac SRL din Brăneşti. De asemenea, instanţa a dispus eliberarea "de îndată" a lui Remu Stamatie, lucru care s-a şi întâmplat, fostul secretar al Primăriei Turceni fiind pus în libertate în cursul după-amiezii din arestul IPJ Gorj.

Remu Stamatie, în vârstă de 59 de ani, a fost reţinut la începutul lunii iulie, anul acesta, după un flagrant în care primea suma de 14.000 de lei. O avocată, fostă angajată a Primăriei pe postul de consilier juridic, urma să încheie cu Primăria Turceni un contract de consultanţă juridică în valoare de 20.000 de lei. Ea s-a plâns atunci autorităţilor de faptul că fostul ei şef îi cerea foarte mulţi bani pentru a accepta încheierea contractului de consultanţă juridică, poliţiştii organizând un flagrant, Remu Stamatie neputând să justifice provenienţa celor 14.000 de lei.

La ultimul termen din proces, cel de săptămâna trecută, mărturie pentru secretar a depus chiar primarul Ion Iordache, el apreciindu-l pe Stamatie ca un bun profesionist. De asemenea, tot atunci, fostul secretar a precizat că nu va mai trece prin Turceni toată viaţa lui dacă pentru asta e nevoie ca să fie liber.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: