Şedinţă de Consiliu Local cu scandal la Turcineşti

O nouă şedinţă a Consiliul Local din Turcineşti s-a lăsat cu scandal. De această dată, consilierii Partidului Democrat Liberal nu s-au abţinut, nici nu s-au împotrivit vreunui proiect de hotărâre, ci după aproximativ o oră de discuţii în contradictoriu, au părăsit sala de şedinţă. O echipă din cadrul Prefecturii Gorj a participat la această şedinţă din dorinţa de a identifica problema şi de a căuta soluţii, însă fără rezultat. În aceste condiţii vor mai trece luni bune până când locuitorii din Turcineşti vor avea apă la robinet.

Consilierii PD-L s-au certat ca la uşa cortului cu restul colegilor din Consiliul Local dar şi cu primarul. La tot acest circ au asistat neputincioşi câţiva cetăţeni, dar şi reprezentanţii Prefecturii Gorj, care veniseră să aplaneze conflictul. „Noi am venit la această şedinţă pentru a identifica probleme care au condus la această situaţie tensionată şi să găsim soluţiile legale pentru ca oamenii din Turcineşti să nu mai aibă de suferit din cauza apei”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj.

Nu s-au înţeles asupra comisiei de recepţie

De această dată, scandalul a pornit de la stabilirea comisiei pentru următoarea recepţie. Consilierii PDL au vrut ca din această comisie să facă parte trei consilieri de la formaţiuni politice diferite, dar USL nu a fost de acord. „USL-ul are majoritatea în Consiliul Local. Ei vor un singur consilier în comisia de recepţie, însă noi vrem să fie trei consilieri de la partide diferite, aşa cum s-a întâmplat până acum. Nu vrem decât să fie transparenţă. Dacă nu au nimic de ascuns ar trebui să fie de acord cu propunerea noastră. În lege precizează clar faptul că trebuie să fie minim un consilier, dar pot fi şi mai mulţi”, a declarat Dumitru Modrea. 

Au plecat din şedinţă

În cele din urmă, consilierii USL au fost de acord cu propunerea PDL-iştilor, dar persoanele respective să fie stabilite prin vot. Acesta lucru i-a deranjat pe consilierii PDL care, neavând majoritate în consiliu au fost siguri că pierd în faţa USL-isţilor şi au decis să părăsească sala de şedinţă. „Nu suntem de acord să fie supuse la vot propunerile pentru cei trei consilieri care să fie în comisia de recepţie. În aceste condiţii noi nu avem nicio şansă, pentru că PDL-ul nu are majoritatea în Consiliul Local”, a mai precizat Modrea.

VOR APĂ

Scandalul din sala de şedinţă a continuat în faţa Primăriei Turcineşti unde cetăţenii nemulţumiţi de faptul că nu au apă le-au reproşat acest lucru consilierilor locali. „Noi vrem apă. Nu ne interesează ce fac ei, dar noi vrem apă la robinet, pentru că în fântâni nu mai este. Noi i-am votat să facă treabă şi să ne rezolve problemele, nu să se certe ca la uşa cortului”.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: