Sediul Complexului Oltenia va fi în Gorj

Sediul viitoarei entităţi care va cuprinde Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Tuceni, Complexul Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va fi în Gorj, mai exact în Târgu Jiu. Cel puţin de asta este convins atât, Viorel Temelescu, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia(USMO) cât şi subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu.

Viorel Temelescu spune că în maxim o lună de zile va apărea şi hotărârea de guvern ce prevede înfiinţarea Complexul Oltenia. „Fondul Proprietatea este de acord cu doleanţele pe care le au părţile componente. Ei vor anumite posturi în conducere. Nici nu intră în discuţie ca sediul să fie în altă parte dacă nu în Gorj. Sediul va fi în Gorj”, a declarat Viorel Temelescu. Acesta a ţinut să precizeze şi faptul că Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor şi-au dat avizul în constituirea Complexului. „Sunt comisii de lucru, Ministerele Economiei şi Finanţelor şi-au dat avizul, urmează ca Fondul Proprietatea şi toate unităţile care vor face parte din el să pună la punct hotărârea de guvern şi nota de fundamentare”, a precizat Viorel Temelescu.

Romanescu: „Aici sunt cei mai pregătiţi oameni din minerit şi energie”

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu din Gorj susţin exact acelaşi lucru. Sediul Complexului Oltenia va fi la Târgu Jiu pentru că aici sunt specialiştii. Şi Marcel Romanescu, subprefectul din Gorj, este el sigur că entitatea va funcţiona la Târgu Jiu. „Sunt convins că va fi aici şi susţin acest proiect. Sunt singur că se va duce la bun sfârşit şi că sediul va fi la Gorj. Este imposibil să fie altundeva atâta timp că aici sunt cei mai pregătiţi oameni în minerit şi energie. Miile de angajaţi ai complexurilor şi SNLO nu ştiu să facă altceva decât minerit şi energie”, spune Marcel Romanescu.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: