Şefa spitalului, supărată pe dezvăluirile din „Afacerea Laboratorul”

Salariaţii Laboratorului de Analize Medicale din cadrul spitalului judeţean din Târgu Jiu s-au declarat alături de ziarul Pandurul, care a scris despre intenţia conducerii de a externaliza şi privatiza unitatea. Primul pas ar fi schimbarea din funcţia de şef al laboratorului a medicului Aurelian Udriştoiu, care a făcut publice presiunile făcute asupra sa. Dacă la început managerul privat Nicoleta Manu a vorbit cu ziariştii de la Pandurul, acum este supărată că au fost date informaţii „pe surse” şi ne transmite prin purtătorul de cuvânt că este în şedinţă. Lipsa de transparenţă nu ar fi în favoarea spitalului, nici a ziarului. Pe surse, Pandurul a aflat că laboratorul ar putea fi condus de medicul Creola Enoiu, după îndepărtarea lui Udriştoiu.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu vrea ca totul să pară în ordinea la această unitatea spitalicească, însă în interior totul mocnește. Se pare că interesele politice și personale sunt mai puternice decât interesele pacientului. În loc să se preocupe ca actul medical de la cel mai important spital din județ să fie la standarde ridicate, cei care au în subordine unitatea spitalicească sau o manageriază au alte priorități. Una dintre ele ar fi schimbarea medicului șef al Laboratorului de Analize Medicale, Aurelian Udriștoiu. Dacă până acum totul mergea bine sau așa dădeau de înțeles cei care au condus unitatea spitalicească, inclusiv fostul manager privat, dintr-o dată aici au apărut problemele și a fost nevoie de schimbarea managerului Cristian Vlădoianu pentru a se dispune un control la Laboratorul de Analize Medicale, în urma căruia Aurelian Udriștoiu ar trebui să fie demis, asta dacă nu-și dă demisia.

Managerul Claudia Manu a precizat că aici au fost descoperite nereguli grave care acum sunt ținute la secret, dar care ar trebui să fie publice, fiind vorba de un spital de stat, unde zeci sau sute de pacienți își fac aici analizele lunar. După ce Cotidianul Pandurul și-a permis să facă public scandalul dintre Claudia Manu și Aurelian Udriștoiu, managerul unității spitalicești a intrat în silenzio stampa și transmite mesaje prin intermediul purtătorului de cuvânt personal, directorul Cristina Căliman. „Doamna manager nu poate vorbi pentru că suntem într-o ședință și în plus de asta suntem ocupați cu un control de la DSP”, a precizat în varianta oficială Cristina Căliman, deși pe fundal se auzea vocea Claudiei Manu care nu dorea „să ofere informații la ziarul Pandurul pentru că scrie pe surse”.

Cazul Udriștoiu nu ţine de comisia de etică

Claudia Manu declara săptămâna trecută că rezultatul controlului făcut la Laboratorul de Analize Medicale va fi analizat în această săptămână în comisia de etică și, în funcție de concluziile stabilite de membrii comisiei, va decide dacă îl va demite sau nu pe medicul Udriștoiu. Ieri s-a întrunit comisia de etică, însă cazul Udriștoiu nu a fost pe ordinea de zi. „Nu am avut în analiză cazul medicului Aurelian Udriștoiu, ci alte cazuri. Din ce știu eu și dacă ne uităm în DEX-ul  limbii române să vedem ce înseamnă cuvântul etică, acest caz nu este de competența acestei comisii. Așteptăm și noi să ne fie dat dosarul ca să vedem care este situația exact. În acest caz este vorba de altceva, nu de etică”, a precizat medicul Bălan, președintele comisiei de etică.

Aurelian Udriștoiu ar putea fi înlocuit cu Creola Enoiu?

Potrivit unor surse, în locul lui Aurelian Udriștoiu ar trebui să vină Creola Enoiu, care să ajute la externalizarea laboratorului de analize medicale, lucru cu care actualul medic șef nu ar fi de acord. Creolei Enoiu i s-a promis în trecut și funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Gorj, însă din diferite motive nu a mai ocupat această funcție pentru că Marius Boieriu a devenit membru PSD cu acte în regulă.

Se dorește eliminarea medicului Aurelian Udriștoiu pentru ca firma Tetraedru, care asigură managementul privat la spital, să-și pună în practică proiectele de care Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean, se pare că nu este străin.  Contactată telefonic, Creola Enoiu, a dezmințit acest zvon, însă dacă i se va propune acest lucru se va gândi înainte să ia o decizie finală. „Eu nu am nicio veste sub acest aspect și nu știu ce să vă răspund, pentru că nu știu.  Nu iau în calcul nimic pentru că eu lucrez la laboratorul TBC, un alt laborator, cu un alt profil.  Nu pot să dau un răspuns pentru că s-ar presupune ceva. Nu am fost chemată de manager, nu mi s-a adus la cunoștință nimic, nu mi s-a cerut părerea. La momentul oportun, dacă mi se cere părerea, dacă se face o propunere, o să mă gândesc, o să analizez dacă e bine, nu e bine și așa mai departe”, a precizat Creola Enoiu.

De precizat este faptul că Creola Enoiu deține și un laborator de analize privat în Municipiul Târgu-Jiu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: