Şefa unei direcţii din primărie, arestată pentru 30 de zile

Şefa Direcţiei de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu va sta în următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, după ce judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis vineri propunerea procurorilor anticorupție de la Craiova de arestare preventivă a acesteia. Teodora Ciobanu își va pierde acum și funcția de conducere pe care o deținea în administrația publică, încătușarea ei producându-se la scurt timp după descinderile pe care procurorii DNA le-au făcut la Primăria Târgu Jiu.

Reținută joia trecută pentru 24 de ore și acuzată de luare de mită în formă continuată, Teodora Ciobanu a devenit primul șef din cadrul Primăriei Târgu Jiu care, pentru prima dată după Revoluție, ajunge în spatele gratiilor pentru fapte de corupție. Teodora Ciobanu are posibilitatea să conteste măsura arestării preventive, dar până la judecarea contestației ea rămâne oricum în spatele gratiilor, iar de acolo poate ieși doar dacă îi și este admisă contestația. Dacă pierde și la Curtea de Apel, ea va fi arestată preventiv până spre sfârșitul lunii viitoare, fiind foarte posibil ca procurorii să ceară atunci o prelungire a mandatului emis acum pe numele șefei de la Protecție Socială.

Acuzaţii

Acuzată că a luat mită de la subordonații săi pentru a-i promova sau pentru angajările noi pe care le făcea instituția pe care a condus-o, Teodora Ciobanu are nevoie de avocați buni care să o scape de faptele pe care i le impută procurorii. În plus, ea mai are posibilitatea să devină „scriitoare” în spatele gratiilor și să le spună procurorilor dacă banii pe care îi percepea de la subordonați îi folosea singură sau, la rândul său, îi împărțea cu alți șefi ierarhici de-ai săi, lucru totuși greu de crezut ținând cont că toate informațiile publice de până acum arată că Ciobanu era beneficiara directă a „cotizațiilor”.  „În perioada 2007-2015, inculpata Ciobanu Teodora Cristina, în calitate de director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS) Târgu-Jiu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 lei – 3.000 de euro, primind în final suma totală de aprox. 4.000 euro.
Sumele de bani au fost pretinse și primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcții (infirmier, asistent medical, etc.) din cadrul instituției publice unde inculpata își desfășura activitatea”, menționează DNA într-un comunicat de presă. Surse din cadrul anchetei spun că Teodora Ciobanu îşi scosese la mezat şi funcţia ei de la Direcţia de Protecţie Socială. În cadrul primăriei a fost înfiinţată Direcţia de Turism, funcţia de director urmând să fie ocupată de Teodora Ciobanu astfel că cealaltă instituţie avea postul de şef vacant.

Avere

Declarațiile de avere pe care Teodora Ciobanu le-a completat până în 2013 arată că starea sa materială nu era una deosebită, lucru știut și în spațiul public unde informațiile despre „împrumuturile” luate de la subordonați arătau că sumele erau cheltuite în special pe deplasări în străinătate. În 2008 aceasta și-a luat o casă și 2000 mp într-o zonă nu prea departe de Târgu Jiu, după ce, în 2007, a contractat două credite bancare de 15.000 de euro și 6.000 de euro, ambele fiind scadente în 10 ani, respectiv în 2017. Ratele trebuiau plătite din veniturile salariale de aproape 45.000 de lei încasate anual, precum și din cele ale soțului, în cuantum de circa 9700 de lei, angajat și el al Direcției Publice de Protecție Socială.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: