Şefii de la Puşcărie, raşi de ancheta DNA

Investigaţiile făcute de procurorii anticorupţie i-au lăsat fără funcţiile de conducere pe doi dintre mai marii Penitenciarului Târgu Jiu. Astfel, după ce anchetatorii au confirmat începerea urmăririi penale, directorul adjunct pe educaţie şi asistenţă psihosocială, Dan Lăzăroiu, a primit ieri decizia Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor cu privire la încetarea detaşării sale la Târgu Jiu.

Astfel, de acum încolo, el revine la unitatea de detenţie de la Pelendava, din Dolj, la care a lucrat în perioada anterioară. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Ana Maria Ilinca, Constantin Bălă, comandantul Penitenciarului Târgu Jiu, a fost şi el pus la dispoziţia conducerii centrale, fiind încă în unitate, deşi mutarea sa este foarte posibilă, în locul său fiind numit directorul adjunct pe probleme economice şi administrative, Ion Popescu.

Ancheta procurorilor anticorupţie a vizat modul în care Penitenciarul Târgu Jiu a cheltuit fonduri europene în cadrul unui proiect conceput pentru a-i ajuta pe deţinuţi să se reintegreze în societate după ispăşirea pedepsei. Fondurile sunt de peste 100.000 de euro, ancheta fiind demarată după ce au apărut suspiciuni cu privire la autenticitatea unor semnături din tabelele cu deţinuţii implicaţi în proiectul amintit. Cercetările demarate cu două luni în urmă au dus şi la descoperirea unor achiziţii de echipamente IT realizate de Penitenciar de la firma prim-vicepreşedintelui PNL Gorj, Gheorghe Orzan, în condiţiile în care soţia acestuia conduce departamentul care a făcut achiziţiile. Zeci de deţinuţi au fost aduşi cu duba la sediul DNA Târgu Jiu cu această ocazie pentru a da explicaţii în faţa anchetatorilor, decizia Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor de a schimba conducerea unităţii gorjene fiind o consecinţă directă a verificărilor făcute de procurori.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: