Şefii judeţului, supăraţi pe notele de la bacalaureat

Supărare mare în rândul şefilor de la Consiliul Judeţean Gorj şi Prefectură pe rezultatele obţinute de elevii gorjeni la Bacalaureatul din acest an. Cel mai nemulţumit s-a arătat a fi Vasile Râbu, al cărui liceu din Motru a obţinut printre cele mai mici procente de promovabilitate din judeţ la acest examen. Nici Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj, nu este foarte entuziasmat de notele primite de elevi la Bac şi spune că profesorii se uită mai mult după gradaţii de merit şi pierd timpul cu altfel de activităţi.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu, este dezamăgit că la Colegiul Tehnic Motru nu se mai învaţă carte ca pe vremuri, când acesta învăţa aici. Procentul slab obţinut în acest an la Bacalaureat de elevii de aici, de doar 17%, l-a surprins foarte tare pe acesta şi nu îşi explică cum s-a putut întâmpla aşa ceva, având în vedere că acest liceu era cunoscut ca fiind foarte bun. „Surprinzător pentru mine este Liceul Tehnic de la Motru, care are nişte rezultate extraordinar de proaste. Şi eu am terminat liceul acolo acum 40 de ani, dar de tehnic. Acesta era liceu industrial în care erau şi şcoli profesionale, era şi parte de liceu. Nu ştiu ce se întâmplă, dar la ora actuală nu cunosc cadrele didactice care mai sunt la liceul tehnic la Motru”, spune Vasile Râbu.

Vicepreşedintele CJ Gorj nu a dat însă vina pe cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj pentru rezultatele catastrofale înregistrate în acest an la titularizare şi bacalaureat. „Eu spun că la titularizare şi la bacalaureat nu cei care conduc inspectoratul sunt de vină. Când te prezinţi la un examen ca şi profesor şi să iei nota 1.00, eu nu ştiu cum poţi să vii în faţa elevilor şi să predai la copii”, afirmă Râbu.

Romanescu, supărat pe profesori

Nici subprefectul Marcel Romanescu nu a fost prea entuziasmat de rezultatele de la cele două examene. Acesta a declarat că ultimele zece licee, cele care au primit cele mai slabe rezultate, riscă desfiinţarea, aşa că trebuie luate de urgenţă măsuri pentru a se îndrepta situaţie. De asemenea, acesta a mai declarat că sunt stimulaţi financiari cu gradaţii de merit unii profesori care însă nu au performanţă la clasă.

EXPLICAŢIE

Justin Paralescu, inspectorul şcolar general, a explicat că aceste rezultate sunt şi consecinţa faptului că au intrat în bac foarte mulţi elevi de la clasele de rută progresivă. „Nu toţi elevii trebuie să facă liceul. Sunt cei care nu au luat examenul la clasa a opta, au făcut doi ani de profesională, anul de completare şi au reuşit să termine liceul pe această rută progresivă. Asta nu scuză pe nimeni. Şi pe mine mă întristează rezultatele de la Motru”, a menţionat Justin Paralescu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: