Şefii PSD de la deconcentrate s-au îmbolnăvit pe capete

Potrivit unui raport ajuns la Prefectură, aproape jumătate dintre directorii pe care PSD Gorj îi are în fruntea instituţiilor deconcentrate din judeţ sunt de câteva zile în concedii medicale sau de odihnă. Un inventar făcut de Prefectură arată că la cele 20 de instituţii "roşii", la cel puţin 9 şefii au făcut brusc o boală care i-a ţinut pe aceştia departe de locul de muncă pentru care au concurat din greu în primăvară.

Conform raportului, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj s-au îmbolnăvit în ultimele zile atât inspectorul şef, cât şi cei doi adjuncţi ai acestuia. Aceştia au fost numiţi în funcţii în luna iunie de către PSD Gorj, după ce, anterior fuseseră la concurs de trei ori la Bucureşti, fiind concuraţi de reprezentanţi ai PDL, partid care revendicase posturile în cauză. Instituţia este condusă în prezent, provizoriu, de Simona Dumitraşcu, membru PDL susţinut pentru o funcţie de conducere la examenele ce au avut loc la începutul verii.

Şefii sau adjuncţii de la Direcţia de Sănătate Publică, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, Direcţia Judeţeană de Tineret, Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimie, Direcţia Silvică Târgu Jiu, Oficiul de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi Comisariatul Gorj pentru Protecţia Consumatorului se află în concedii medicale, în mare parte, sau de odihnă.

Prefectul de Gorj afirmă că atâta timp cât directorii respectivi lipsesc din fruntea instituţiilor amintite pe motive medicale nu vor putea fi înlocuiţi din posturile pe care le ocupă. "Nu are nimeni ce să le facă în acest timp. Este ca şi cum ai încerca să te atingi de o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Eu vorbesc strict din punct de vedere al procedurilor legale. Politic nu am treabă pentru că, să ştiţi, am cerut o situaţie la toate instituţiile deconcentrate, pentru a mă asigura că acestea funcţionează în această perioadă", spune prefectul.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: