Șefii UM Sadu, judecați pentru delapidare

Un nou dosar greu a ajuns pe masa magistraților gorjeni, după ce trei foști șefi de la Uzina Mecanică Sadu au fost trimiși în judecată în ultimele zile ale lui 2014, acuzațiile ce li se aduc fiind de delapidare.

Dosarul îi vizează pe Lori Gheorghe Boian, fost director general și adjunct la nivel național al Romarm, pe fostul director general Nicolae Dijmărescu și pe fostul director comercial Lucian Bogdan, primii doi fiind implicați anul trecut și în alte anchete penale, la prima instanță care a dat un verdict doar Boian fiind găsit vinovat pentru moartea a două angajate într-o explozie din 2011, în timp ce Dijmărescu a fost achitat în dosarul furtului de muniție. Dosarul trimis spre judecată acum este o disjungere din cel deschis în urma descinderilor din 2013, când zece angajați ai uzinei au fost reținuți 24 de ore pentru furt de muniție, în cele din urmă jumătate dintre ei fiind găsiți nevinovați.

Dosarul respectiv a fost instrumentat de procurorul Emil Moța, care, între timp, a fost transferat la Parchetul Curții de Apel Craiova, acesta putând să finalizeze acum și rechizitoriul în care cei trei foști directori sunt acuzați că au scos din gestiunea uzinei mecanice rezerva păstrată pentru situații de război și în care toți trei au și fost reținuți pentru câte 24 de ore. Prejudiciul ar ajunge la un milion și jumătate de lei, după ce, cu un deceniu în urmă, sute de tone de materie primă folosită pentru producerea muniției a dispărut din gestiunea unității, deși cei vizați de anchetă au susținut că întreaga cantitate a fost folosită la producția de armament, fără a fi corect evidențiată în contabilitate. Utilizarea rezervei și reînnoirea stocurilor presupunea însă aprobări speciale, care nu au fost obținute, inventarul făcut de anchetatori după descinderile din martie 2013 de la uzină ducând la descoperirea lipsurilor respective.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: