Sentinţă la primul termen într-un dosar de corupţie

Tribunalul Gorj a bătut toate recordurile în materie de celeritate într-un proces de corupţie. Pentru că inculpatul s-a declarat vinovat, acesta a fost condamnat de la primul termen de judecată, la doi ani de închisoare cu suspendare. Este vorba despre Nicolae Babucea, fost comisar la Garda de Mediu.

Dovada că se poate finaliza repede, chiar extrem de repede, un proces de corupţie într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie îl reprezintă cel în care inculpat a fost un comisar al Gărzii de Mediu. Acesta a fost condamnat într-un dosar de corupţie chiar de la primul termen al procesului înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj.

Nicolae Babucea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la sfârşitul lunii iunie, iar marţi, la prima înfăţişare în proces acesta şi-a recunoscut faptele, cerând să fie judecat în consecinţă în baza probatoriului din dosar. Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru o perioadă de încă un an şi şase luni fiindu-i interzise mai multe drepturi civile. Babucea a fost obligat să achite 2.100 de lei cheltuieli judiciare statului, instanţa constatând că acesta a restituit bunurile pe care le primise cu titlu de mită.

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Nicolae Babucea a pretins şi primit bunuri şi alte produse de la administratorii unor firme din Gorj pentru a nu-i sancţiona cu ocazia unor controale. „În cursul anilor 2011 – 2012, inculpatul Babucea Nicolae, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Gorj, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit de la reprezentanţii a trei societăţi comerciale (denunţători în cauză) produse alimentare şi combustibil auto în valoare totală de 1.100 lei, cu titlu de mită, pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale cu ocazia controalelor efectuate sau pe care urma să le efectueze la firmele respective. De asemenea, în acelaşi scop, inculpatul Babucea Nicolae a mai pretins de la reprezentantul unei alte societăţi comerciale (denunţător în cauză) materiale de construcţii în valoare totală de 930 USD”, se arată într-un comunicat emis de DNA cu privire la acest caz.

Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: