Serviciul de spălătorie al spitalului, scos din nou la licitaţie

Serviciul de Spălătorie al Spitalului Judeţean Târgu Jiu va fi scos la licitaţie săptămâna viitoare. Până în momentul de faţă, nu a fost depusă nici o ofertă. Potrivit conducerii instituţiei spitaliceşti, în contract nu va fi introdusă aceea clauză penală pentru nerespectarea obligaţiilor, aşa cum se intenţiona după ce firma din Bucureşti a lăsat lenjeria bolnavilor nespălată.

Spitalul Judeţean Târgu Jiu a scos din nou la licitaţie Serviciul de Spălătorie. Procedura va avea loc în data de 22 ianuarie, ofertele putând fi depuse până pe data de 21 ianuarie. Potrivit conducerii unităţii spitaliceşti, până în momentul de faţă, nici o firmă nu şi-a depus oferta.  “Până în momentul de faţă, nici o firmă nu a depus documentaţia în vederea participării la licitaţia pentru atribuirea serviciului de spălătorie, procedura urmând să aibă loc în perioada 21-22 ianuarie. Serviciul de spălătorie a fost externalizat şi datorită faptului că firma care a câştigat licitaţia nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, spitalul a fost obligat să organizeze o nouă licitaţie”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul economic al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Serviciul de spălătorie este scos la licitaţie după ce firma din Bucureşti a lăsat nespălată lenjeria bolnavilor. Pentru a nu se mai repeta această situaţie, conducerea unităţii spitaliceşti intenţiona să impună o clauză penală ce urma a fi aplicată în cazul în firma câştigătoare nu îşi va respecta obligaţiile. Acest lucru nu va fi posibil întrucât Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP) nu şi-a dat avizul. „Intenţionam să introducem o clauză penală pentru ca firma câştigătoare a licitaţiei să fie constrânsă să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale. Nu putem introduce această clauză pentru că nu ne-a dat voie ANRMAP”, a precizat Dumitru Vienescu.

Firma care va câştiga licitaţia va primi 1,4 lei/kilogramul de rufe spălate, valoarea contractului fiind de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. În prezent, lenjeria bolnavilor Spitalului Judeţean este spălată de către firma lui Dumitru Brăilă.

EXTERNALIZARE

Externalizarea serviciului de spălătorie a fost făcută anul trecut, licitaţia fiind câştigată de o firmă din Bucureşti pentru suma de 30 miliarde de lei vechi. Societatea Image Service Prod Com Bucureşti s-a angajat să cureţe aproximativ 500 de kilograme de rufe pe zi. La mai puţin de o jumătate de an de la parafarea contractului, reprezentaţii societăţii au venit să renegocieze preţul şi să impună noi condiţii conducerii Spitalului Judeţean, motiv pentru care s-a întrerupt înţelegerea.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: