Sesizări pentru verificarea salariilor şefilor CEO

Declaraţiile făcute de deputatul Dan Ilie Morega, referitor la salariile conducerii Complexului Energetic Oltenia, vor fi verificate de social-democraţii Ion Călinoiu şi Vasile Popeangă. Deşi USL este la putere, cei doi au rămas uimiţi de salariile de sute de milioane pe care le au directorii din CEO. Din acest motiv, Ion Călinoiu va face o întrebare la Victor Ponta, iar Vasile Popeangă o interpelare la Ministerul Economiei.

Viitorii „colegi“ nu au încredere în spusele sale. Potrivit lui Morega, directorul general al Complexului Energetic Oltenia are un salariu lunar de 334 de milioane de lei vechi, în timp ce fiecare dintre cei patru directori adjuncţi primesc câte 268 de milioane. Morega a mai spus, în urmă cu câteva zile, că pe organigrama CEO figurează 116 directori.

Călinoiu a trimis o sesizare la Ponta

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, s-a autosesizat în urma articolelor apărute în presă privind salariile de ordinul sutelor de milioane de lei vechi ale directorilor Complexului Energetic Oltenia. Călinoiu spune că a transmis o sesizare la cabinetul premierului Victor Ponta, urmând ca ministerul de resort să ia măsuri administrative, fără nici un fel de influenţă politică. “Ne-am sesizat cu privire la salariile exagerate pe care le primesc directorii de la Complexul Energetic Oltenia. Uniunea Social Liberală nu se va implica în luarea unor măsuri administrative, sesizând aspectul la nivel central. Măsurile administrative şi corecţiile respective vor fi făcute, fără nici un fel de influenţă politică, de către ministerul de resort”, a declarat Ion Călinoiu.

Popeangă verifică ce spune Morega

Demersurile făcute de către preşedintele Consiliului Judeţean vor fi continuate de către parlamentarii de Gorj, imediat după ce se va încheia vacanţa. În acest sens, deputatul Vasile Popeangă spune că face o interpelare către ministrul economiei pentru a dispune verificarea salariilor directorilor de la Complexul Energetic Oltenia. Ba mai mult, acesta a precizat că salariile şefilor CEO sunt comparative cu cele din companiile occidentale multidezvoltate. “E un lucru sfidător ca un director să aibă general să aibă peste 300 de milioane de lei vechi, iar ceilalţi directori peste 200 de milioane în condiţiile de austeritate în care se află România. În condiţiile în care un salariu mediu este de 15-16 milioane, ei au de 20 de ori mai mult. Nu se poate ca într-o companie de stat cum este Complexul Energetic Oltenia să fie salarii comparative cu cele ale unei firme occidentale multidezvoltate. Nu pot să accept, cât de importantă este munca lor şi cât de eficienţi pot fi ei pe minut pentru a obţine asemenea venituri lunare. Imediat ce se va încheia vacanţa parlamentară voi face o interpelare către ministrul economiei pentru a fi verifica salariile conducerii CEO”, a declarat Vasile Popeangă.

SALARII

Pe de altă parte, înainte de fuziunea celor patru companii, directorii acestora au avut salariile plafonate la nivelul lefii unui secretar de stat, în jur de 4000 de lei. Altfel, înainte de plafonare, aceştia băgau în buzunar pentru 10.000 de lei.

DIRECTORI

Morega s-a referit la directorii celor patru divizii, Marian Motocu, Vasile Ogârlaci, Veronica Nica, Sorin Alecu şi directorul general Constantin Vălăşoiu, dar şi adjuncţii acestora, printre care se află şi pesedistul Laurenţiu Ciurel.    

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: