Sezonul de vânătoare, afectat de criză

În Gorj este plin sezon de vânătoare, însă vânătorii sunt din ce în ce mai puţini. Nu doar pasionaţii de vânat se împuţinează de la un an la altul, ci şi fondurile Direcţiei Silvice. Conducerea instituţiei face eforturi şi dă anunţuri chiar pe internet ca să atragă vânători în Gorj, însă abia mai vin câţiva oameni cu bani, dar nu străini ca altădată, ci români.

Fondurile de vânătoare ale Direcţiei Silvice se împuţinează de la un an la altul pentru că sunt luate, în urma licitaţiilor, de firme private. Nici vânătorii nu mai vin ca altădată, iar străinii cu atât mai puţin vin să vâneze la Gorj, aşa cum se întâmpla în trecut. Ovidiu Cârstoc a ajuns la concluzia că şi acest sector este afectat de criză şi că îşi permit să meargă la o partidă de vânătoare organizată numai oamenii cu foarte mulţi bani.  „Direcţia Silvică mai are în acest moment doar 5 fonduri de vânătoare din cele 15, pentru că o dată la doi ani Regia Autonomă a Pădurilor le scoate la licitaţie şi sunt luate de firme private. Cei mai mulţi vânători sunt oameni cu bani, iar fondurile care v-am spus că au fost luate sunt de asemenea administrate de afacerişti. La Direcţia Silvică acest sector este afectat în acest moment de criza financiară, pentru că nu doar numărul fondurilor de vânătoare a scăzut, ci şi numărul vânătorilor şi implicit veniturile”, a declarat directorul Ovidiu Cârstoc.

„Vrem să micşorăm tarifele”

Conducerea Direcţiei Silvice vrea să facă oferte atractive pentru vânători şi, de ce nu, să micşoreze chiar tarifele. Mai mult decât atât, dă şi anunţuri că vânătorii sunt aşteptaţi la Gorj. „Vânătorii străini nu mai sunt interesaţi să vină la vânătoare. Tot cei din România vin, mai ales din zona asta. Noi dăm anunţuri şi pe internet şi în ziare că aşteptăm vânători şi sperăm să şi vină. Vrem să mai micşorăm şi tarifele, dar să facem şi nişte oferte avantajoase ca să ajungem la nivelul fondurilor de vânătoare private”, a mai spus Cârstoc.

Taxa pentru o zi de vânătoare este de 50 de euro, la care se adaugă trofeul care costă chiar şi 8.000 de euro, iar apoi cei care vor şi carnea de vânat dau pe kilogram între 10 şi 15 lei.

SEZON

În acest moment, se vânează mistreţul şi se va deschide în câteva săptămâni sezonul la cerb, capră neagră şi urs.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: