Simona Halep s-a calificat în sferturi la Adelaide

Simona Halep s-a calificat marţi în sferturile turneului care are loc în Australia, la  Adelaide, după primul său meci din acest an. Românca a câştigat, scor 6-4, 7-5, primul meci de simplu, disputat cu australianca Ajla Tomljanovic, în turul al doilea al turneului de la Adelaide.  În acelaşi timp, la  Melbourne  antrenamentele participanţilor au fost suspendate din cauza fumului degajat de incendii.

Simona Halep s-a calificat în sferturi, la Adelaide,  acolo unde va juca împotriva învingătoarei din partida Aryna Sabalenka (Belarus; 12 WTA) – Bernarda Pera (SUA; 70 WTA). La interviul de la finalul meciului, Simona Halep și-a radiografiat evoluția din primul meci la simplu din 2020: „A fost un meci dificil. Mă așteptam la așa ceva pentru că și precedentele partide cu ea au fost dificile. Sunt foarte fericită că am trecut mai departe. Nu a fost ușor, fiind primul meci din 2020. Am lucrat din greu la antrenamente, dar primul meci e întotdeauna diferit, chiar dacă lucrezi intens în săptămânile premergătoare noului sezon. Voi încerca să mă recuperez pentru următorul meci, unde sper să dau din nou tot ceea ce am mai bun. Cum mă voi recupera? Baie de gheață, masaj de relaxare și puțină relaxare în camera mea”.

La final Halep i-a transmis un mesaj de mulţumire şi antrenorului Darren Cahill: „E frumos să-l am din nou pe Darren în echipă. Chiar vreau să-i mulțumesc că a revenit lângă mine.Intervențiile lui m-au ajutat azi și sunt fericită că am jucat în fața publicului său de acasă. Mulțumesc pentru suport, m-ați făcut să mă simt ca la a doua mea casă”.

Simona Halep a coborât de pe locul 3 pe locul 4, cu 5.461 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni. Ea a făcut rocada cu japoneza Naomi Osaka, aflată acum pe locul 3, cu 5.496 puncte. Astfel, Halep va fi a patra favorită la Australian Open, Grand Slam care va începe la 20 ianuarie.

În ceea  ce priveşte marele turneu australian, fumul degajat de incendiile de vegetaţie din regiunea Melbourne i-au constrâns pe organizatorii Openului Australiei la tenis să suspende antrenamentele prevăzute marţi, în cadrul pregătirilor pentru primul turneu de Mare Şlem al anului. Germanul Alexander Zverev şi belgianul David Goffin ar fi trebuit să fie primii care să se antreneze pe terenurile din Melbourne Park, urmaţi de numărul unu mondial, spaniolul Rafael Nadal. De asemenea, Maria Șarapova n-a mai putut continua un meci din cauza fumului.

Vizualizări: 402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: