Sindicaliştii Creţan şi Bălăceanu îl susţin pe Ciurel

Gabriel Bălăceanu şi Constantin Creţan, reprezentanţi sindicali în cadrul CE Oltenia, susţin menţinerea în funcţie a directorului Laurenţiu Ciurel, chiar dacă ministrul energiei Victor Grigorescu i-a cerut demisia. Creţan este printre cei care ba îl atacă, ba îl laudă pe Ciurel, dar Bălăceanu este consecvent în susţinerea directorului CE Oltenia.

Creţan a oscilat în ultimii ani având ba o atitudine potrivnică lui Ciurel, cerându-i demisia în Piaţa Prefecturii, ori susţinându-l, aşa cum o face în ultima perioadă. „Schimbările acestea produc probleme şi nu ar fi cazul“, spune el, adăugând că sigur Bogdan Buzăianu, afacerist din energie, Fondul Proprietatea şi Marin Condescu sunt cei care vor să plece Ciurel. Celălalt lider, Gabriel Bălăceanu, face parte din Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), organizaţie inventată de administraţia CEO. Recent, el a fost numit membru în Consiliu de Administraţie la UEF Motru. „Nu sunt convins că va fi înlocuit. Nici nu a fost bine numit ministrul energiei că s-a şi cerut... probabil sunt interese la nivel naţional. Sunt interese ca această companie să nu meargă. Sunt convins că Ciurel a deranjat multă lume, bună, între ghilimele“, a mai spus acesta.

Constantin Mitrescu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), spune că Bălăceanu îl susţine pe Ciurel pentru că i-a dat funcţie la UEF. „Bălăceanu a avut interesul de a fi membru în Consiliul de Administraţie la UEF Motru, să stoarcă şi el 1200 de lei. În schimb au trădat oamenii semnând acele mizerii prin care salariaţii au pierdut primă de vacanţă, bilete de odihnă şi tratament“. Despre Creţan spune că acesta se teme că va fi scos din CE Oltenia pentru că, potrivit legii, un pensionar nu poate reprezenta angajaţii din companie, ci doar un salariat, ori el este acceptat de actuala conducere. „Creţan cred că a mai primit o ciorbă ca să mai latre. Nu reprezintă pe nimeni, e pensionar“, a mai declarat Mitrescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: