Siniat închide fabrica din Bucureşti şi o dezvoltă pe cea din Turceni

Fabrica de gips carton de la Turceni, care foloseşte ca materie primă cenuşa de la Termocentrala Turceni, va rămâne piesa de rezistenţă a afacerilor Siniat în România. Compania a anunţat că la începutul anului viitor va închide fabrica de la Bucureşti şi se va concentra pe producţia de la Turceni.

Producătorul de sisteme gips-carton, tencuieli şi gleturi, Siniat România va închide la sfârşitul lunii februarie fabrica din Bucureşti, producţia urmând să fie concentrată la unitatea pe care compania a deschis-o în octombrie la Turceni.
"Siniat România, producător şi furnizor European de top de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, îşi concentrează activitatea de producţie de plăci de gips-carton la noua fabrică deschisă în luna octombrie la Turceni, pentru a putea servi mai bine clienţii şi piețele-cheie din Europa de Sud-Est. Ca parte a aceleiaşi strategii, Siniat va opri activitatea fabricii din Bucureşti si a carierei  Nuşoara, începând cu finalul lunii februarie 2016. Angajaţii vor avea la dispoziţie un program de asistență profesională, pentru a face mai uşoară tranziţia către un nou loc de muncă. De-a lungul perioadei petrecute în echipa Siniat, aceştia au beneficiat de numeroase programe de training care şi-au adus aportul în formarea lor profesională", se arată într-un comunicat al companiei.

Operaţiunile de producţie din Turceni urmează să aibă un rol semnificativ în servirea clienţilor din Europa de Sud-Est, prin extinderea portofoliului cu produse cu o complexitate mai ridicată, pe care Siniat le-a introdus recent pe piața din România. "Obiectivul nostru pe termen lung îl constituie dezvoltarea relaţiei cu clienţii din regiune. Astfel, am decis să ne concentrăm eforturile pe dezvoltarea fabricii din Turceni, care are o proximitate geografică mai bună faţă de pieţele noastre de desfacere din Europa de Sud-Est”, a declarat Marc-André Fritsche, General Manager, Siniat România.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: