Sinistraţii din Cojani rămân fără apă

Problemele continuă pentru familiile care au fost strămutate în satul Cojani, din Târgu Cărbuneşti, după ce satul lor de baştină, Seciurile, a fost distrus de alunecările de teren din 2005. Sinistraţii au fost debranşaţi de la apa potabilă, ca urmare a faptului că nu şi-au mai plătit facturile de un an. Mai mult, primarul din Cărbuneşti, Mihai Mazilu, spune că rău-platnicii îşi permit să îi facă proşti pe cel care îşi achită facturile.

Nouă familii din Cojani, din totalul celor 12 care locuiesc în casele construite de guvern pentru sinistraţi, nu şi-au mai plătit facturile la apă de mai bine de un an. Primarul spune că apa costă cinci lei de persoană pe lună. „Avem trei familii care nu au plătit de 14 luni, una care nu a plătit de nouă luni, alta de şapte luni, iar alţii de patru sau de două luni. Cei care nu au plătit îi fac proşti pe cei care sunt la zi şi acum nici ei nu mai vor să plătească“, a declarat Mihai Mazilu, edilul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Ca să îi facă pe cetăţeni să-şi achite debitele, autorităţile locale au decis să sisteze furnizarea apei. De o săptămână, sinistraţii folosesc apa de la o fântână din Cojani. Ion Ganea, administratorul trimis de societatea care furnizează apa, a spus că mulţi dintre sinistraţi refuză  să achite datoriile: „Trebuie să priceapă că au datorii şi nimic nu este gratuit pe lumea asta. Apa este o utilitate şi se plăteşte“.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: