Sinuciderea la femei și mai ales la bărbați

Am o teorie, dar trebuie să vă avertizez înainte de-a o citi. Trăim, totuși, dacă nu într-o societate profund misogină, măcar într-un patriarhat anacronic. Așadar, dacă sunteți bărbați și considerați că simpla tragere la sorți a cromozomilor vă face superiori oricărei femei în orice fel, sau dacă dimpotrivă, sunteți femei și vă considerați inferioare bărbaților, atunci lăsați ziarul din mână acum. Gata? Să mai scriu? OK.

Nu vă expun nici în al doilea paragraf teoria, aici voi prefera să vă prezint faptele. Fapta 1: un băiat despre care sigur ați auzit la știri (pentru că ne plac morții ce nu s-a mai văzut) a fost atât de afectat de faptul că l-a părăsit iubita încât s-a suit în mașină și s-a gândit să se sinucidă original, ciocnindu-se frontal, la 180 la oră, cu o altă mașină. Din păcate, nemernicul a nimerit o mașină cu cinci persoane înăuntru. Șase morți pe loc, dintre care un copil și o fată de 19 ani. Mai recent, chiar ieri dimineață, un alt domn, din București, de asemenea părăsit de prietenă, își lua mașina și se urca, cu ea cu tot, intenționat, pe un polițist care dirija circulația. Bărbații sunt nebuni și mult mai proști decât femeile. Asta e teoria mea. Faptul că bărbații sunt mai predispuși la sinucidere este doar unul dintre numeroasele argumente pe care le am ca să-mi susțină versiunea. De câte femei ați auzit care să-și fi luat zilele pentru că le-a părăsit hăndrălăul? 99% dintre femei suferă într-un mod aproape frumos, aș zice, sau în orice caz de o nocivitate redusă: nu fac duș în dimineața de după tragedia care le-a lăsat singure în viață, rămân în pijamale până seara, se îndoapă cu ciocolată și se uită la filme de dragoste din anii '60. Desigur, toate astea în timp ce bocesc. Dar nu bocesc pentru că ar vrea, Doamne ferește, să se sinucidă. Din contră: bocesc pentru că se văd trăind prea mult, singure și pline de rușine, se văd ”împlinindu-și” cele mai negre coșmaruri, alea cu ele bătrâne și înconjurate de pisici, într-un apartament care răspândește în tot cartierul un miros înțepător de urină stătută.

Bărbații se sinucid pentru că sunt proști. Păi, eu, dac-aș fi prin absurd îndrăgostit și de altcineva decât de mine însumi, adică de o femeie, și acea femeie m-ar părăsi, m-aș gândi așa: în nici un caz n-o să mă sinucid, pentru că astfel îi voi demonstra ei, nenorocitei, că a luat decizia corectă părăsindu-mă. Să fim serioși, un bărbat care se sinucide din dragoste nu merită de la bun început să aibă o relație, darămite una de durată. Orice femeie pentru care se sinucide un bărbat, pe de altă parte, ar trebui să deschidă o sticlă de șampanie și să trateze evenimentul ca pe o victorie personală: să-și sune prietenele, dar și pe prietenii și rudele fostului, actualmente mort, și să le zică: ”V-am zis eu? V-am zis că e nebun? Acum ce mai ziceți, n-am avut dreptate când i-am dat tâmpitului papucii?! Hai, mă, mamă soacră, mai lasă-mă cu ăsta, ce dracu'...”

Faptul că nu trebuie să am afaceri romantice cu specia asta de nebuni tâmpiți pe nume bărbați este unul dintre principalele motive pentru care mă bucur că nu sunt femeie. Și tot unul dintre principalele motive pentru care mi-s dragi femeile. Cum să nu-ți fie dragă o ființă care se expune la asemenea animale?

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: