Soţia fostului director, în instanţă cu Colegiul Tehnic Mătăsari

O profesoară din Mătăsari, care a ieşit la pensie în urmă cu doi ani de zile, a acţionat în instanţă Colegiul Tehnic şi primăria din localitate pentru recuperarea drepturilor salariale. Floarea Dădălău, profesoară de matematică pensionară, este soţia fostului director al instituţiei, Dumitru Dădălău. Directorul adjunct al colegiului spune că nu este prima dată când instituţia este acţionată în instanţă pentru acest lucru.

Directorul adjunct al Colegiului Tehnic Mătăsari, Claudiu Purdescu, spune că Floarea Dădălău, care a predat matematică elevilor de aici toată viaţa sa, vrea să-şi recupereze cele două salarii care se acordă după pensionare. ”Dânsa a cerut în instanţă dreptul de minim două salarii care se acordă la ieşirea la pensie. Conform ultimei ordonanţe în acest sens anul acesta va primi doar 5% din suma câştigată în instanţă. Dânsa are de recuperat cam 20 de milioane lei. Noi am înştiinţat-o asupra prevederilor acestei ordonanţe, iar dânsa a acţionat în instanţă primăria şi şcoala”, a declarat directorul adjunct al Colegiului Tehnic Mătăsari, Claudiu Purdescu. Conform deciziei parlamentarilor din Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, angajaţii de la stat care au câştigat procesele ar trebui să îşi primească drepturile în intervalul 2012-2016, respectiv 5% din valoarea titlului executoriu în 2012, 10% în anul 2013, 25%  în 2014, 25% în 2015 şi 35% în anul 2016. Directorul adjunct mai spune că la nivelul colegiului toţi profesorii deţin hotărâri definitive pentru recuperarea drepturilor salariale, însă în acest an vor primi doar 5% din drepturi. „În buget i-am cuprins şi pe cei 5%, pe care o să-i dăm la oameni. Noi i-am fi dat profesoarei toţi banii, da nu am avut cum. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a avut aceeaşi poziţie”, mai declară Claudiu Purdescu.

PLÂNGERE

Pentru că nu i-au fost achitate drepturile salariale la timp, fosta profesoară de matematică i-a făcut plângere penală şi fostului director, Ion Săceanu. „Directorul Săceanu a avut plângere penală pentru că nu i-a acordat cele două salarii restante, dar i s-a dat NUP. A terminat cu domnul Săceanu, dar noi nu suntem vinovaţi. Toate drepturile au fost sistate din luna iulie a anului trecut”, spune directorul adjunct al Colegiului Tehnic Mătăsari.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: