Şpăgile de sute de mii de euro vor duce la arestarea unui senator

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis Senatului o cerere privind încuviințarea arestării preventive a senatorului Marius Isăilă, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată (câte două acte materiale) și infracțiunea de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Isăilă ar fi cerut în mod repetat şpăgi de zeci şi sute de mii de euro, după cum se arată în comunicatul DNA. "La începutul anului 2012, Isăilă Ovidiu Marius, care era la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, a pretins, cu complicitatea lui Ene Cristian Ștefan, prin intermediarul Cristescu Cătălin, suma de 200.000 euro de la un denunțător, pentru a realiza intervenții pe lângă funcționarii ANAF ce efectuau un control la o societate comercială administrată de denunțător, în vederea soluționării favorabile sau blocării controlului.
După remiterea acestei sume, Isăilă Ovidiu Marius a pretins denunțătorului, prin același intermediar, o nouă sumă de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influența rezultatele unui nou control.

În cursul lunii august 2013, Isăilă Ovidiu Marius prin intermediul consilierului său Ene Cristian Ștefan, i-a pretins lui Cristescu Cătălin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiți funcționari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma a avea loc în toamna aceluiași an pentru ocuparea unei funcții de inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

La începutul lunii martie 2014, Isăilă Ovidiu Marius i-a pretins lui Cristescu Cătălin, prin intermediul aceluiași consilier Ene Cristian Ștefan, o altă sumă de 20.000 euro pentru a realiza intervenții pe lângă diferiți funcționari publici în vederea favorizării la concursul ce urma să aibă loc pentru ocuparea unor funcții în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

După remiterea celor 20.000 de euro de către Cristescu Cătălin lui Ene Cristian Ștefan, pentru a ascunde primirea banilor, Isăilă Ovidiu Marius l-a instigat pe acesta din urmă să întocmească un fals contract de împrumut între Ene Cristian Ștefan și Cristescu Cătălin, în care să menționeze împrejurări nereale pentru a induce în eroare organele judiciare cu privire la împrejurările în care au fost remiși banii", se arată în comunicatul DNA. (M.M.)

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: