Spărgătorii de maşini au fost identificaţi şi arestaţi

În dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2013, la orele 04:15, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Tg.Jiu a prins în flagrant doi tineri, pe Str. Liviu Rebreanu, în timp ce încercau să sustragă din interiorul a două autoturisme radio-casetofoanele cu CD, prin forţarea uşilor. Poliţiştii i-au condus pe aceştia la sediul Poliţiei Municipiului Tg.Jiu pentru cercetări, existând indicii că anterior ar mai fi comis alte asemenea fapte, cu acelaşi mod de operare. Cei doi au fost identificaţi ca fiind C.C., de 21 ani, din Tg.Jiu şi P.F.B., de 20 ani, din comuna Godineşti.

 Continuând cercetările, poliţiştii au stabilit faptul că în noaptea de 21/22.11.2013, au sustras două radiocasetofoane din două autoturisme, aceştia deplasându-se pe raza mun. Tg-Jiu, cu un autoturism condus de C.G.A., 20 ani, din comuna Godineşti, care cunoştea intenţia celor doi făptuitori.

 Totodată, pe parcursul investigaţiilor efectuate, a reieşit că în noaptea de 18/19.11.2013, cei doi suspecţi ar fi sustras radiocasetofoanele din şapte autoturisme parcate pe raza municipiului Tg.Jiu, fiind transportaţi cu un autoturism condus de P.S.A., de 24 ani, însoţit de M.C., de 21 ani, ambii din comuna Godineşti, conform unei înţelegeri prealabile existente între aceştia.

Urmare a probatoriului administrat, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, a lui C.C., de 21 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, si a lui P.F.B., de 20 ani şi P.S.A., de 24 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat.

Ceilalţi doi tineri sunt cercetaţi în stare de libertate pentru complicitate la furt calificat, respectiv tăinuire. Cei trei suspecţi reţinuţi au fost prezentaţi vineri, 22 noiembrie a.c., Judecătoriei Tg.Jiu cu propunerea de arestare preventivă, pe numele tinerilor de 21 şi 20 ani fiind emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, în timp ce faţă de suspectul de 24 de ani a fost dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: