Spațiile verzi din Rovinari „mănâncă“ 20 de miliarde pe an

Primăria Rovinari va întreține spațiile verzi din oraș în următorii patru ani cu aproape opt milioane lei, ceea ce înseamnă aproape 80 de miliarde lei vechi. Primăria a atribuit deja contractul firmei Garden Center Grup SRL din București, care oferă servicii de proiectare și consultanță specializată pentru planificarea și organizarea spațiilor exterioare, amenajare peisagistică, construcții, producție și comercializare de material horticol.

Primăria din Rovinari a atribuit recent un contract în valoare de 7.863.833 lei unei firme din București, care se va ocupa de întreținerea pe o perioadă de patru ani a spațiilor din oraș. Suma pare fabuloasă pentru un oraș precum Rovinariul, asta însemnând că municipalitatea va cheltui aproape 20 de miliarde lei vechi pe an din bugetul propriu doar pentru a întreține niște spații verzi, nicidecum pentru construirea unor apartamente, care ar fi de folos rovinărenilor. Conform anunțului postat pe 4 iulie pe site-ul www.e-licitatie.ro descrierea succintă a contractului presupune întreținerea spațiilor verzi din orașul Rovinari pe o perioadă de patru ani, prin semnarea unui acord-cadru cu un singur operator economic. În urma organizării licitației s-au primit două oferte. Din caietul de sarcini postat pe site-ul de licitații reiese că amenajarea, întreținerea, modernizarea, extinderea și executarea lucrărilor specifice zonelor verzi din orașul Rovinari au scopul de a îmbunătăți calitatea mediului de viață, promovează calitatea şi eficiența activităţilor de întreţinere şi amenajare spaţii verzi. ”Prestatorul trebuie să fie dotat cu utilaje, unelte şi personal ce  trebuie să acopere întreaga gamă de  servicii ce urmează să fie executate conform programului aprobat. De asemenea, îşi va dimensiona personalul, parcul auto al utilajelor şi al echipamentelor, în funcţie de volumul de servicii comunicat de către beneficiar şi având în vedere că acesta trebuie integral realizat”, se arată în caietul de sarcini.

Pe ce se duc miliardele

Printre serviciile ce vor trebui îndeplinite se numără curățirea terenului de pe peluze de frunze, crengi, gunoi, iarbă și buruieni, udatul cu furtunul a gardului viu, udatul cu furtunul a arborilor și arbuștilor, tunderea ornamentală a gardurilor vii, udatul cu furtunul a suprafețelor gazonale, plivitul, prășitul arborilor, arbuștilor sau a trandafirilor, îngropatul și dezgropatul trandafirilor, cosirea mecanizată a suprafețelor gazonale, evacuarea deșeurilor de pe spațiul verde, măturatul aleilor din zona spațiilor verzi, parcurilor și a locurilor de joacă. La acestea se mai adaugă plantarea unor arbori și arbuști, flori, gard viu și montarea gazonului.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: