Spectacol pentru vârstnicii din Bustuchin

Primăria Bustuchin le organizează vârstnicilor din localitate o petrecere pe cinste de ziua lor. Aproape 450 de pensionari din Bustuchin vor petrece într-un cadru festiv cu preparate tradiţionale, muzică populară şi voie bună. Potrivit primarului Ion Ciocea, consilierii locali vor avea drept sarcină să identifice cuplurile care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsătorie şi să le invite la festivitatea de premiere.

Aproape 450 de vârstnici din Bustuchin vor petrece joi, 1 octombrie, într-un cadru de zile mari. Primăria organizează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice în sala de festivităţi a localităţii unde vor întreţine atmosfera Nicu Fâciu şi o formaţie de muzică populară din zonă. „O să facem un mic spectacol pentru vârstnici, o masă festivă aşa cum am făcut în fiecare an. Fiecare consilier şi-a asumat răspunderea că se ocupă să identifice pensionarii, să-i invite şi avem în jur de 450 de vârstnici în comună. Acţiunile o să se desfăşoare în sala de festivităţi a comunei, este o tradiţie, trebuie să-i respectăm pe bătrâni, este ziua lor o dată pe an şi trebuie să fie şi ei apreciaţi, ca şi tinerii”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Meniu ca la nuntă

Vârstnicii vor avea parte de preparate culinare tradiţionale, dar vor primi şi diplome şi premii în bani. ”Cinsteşte-i pe bătrâni dacă vrei să te respecte cei tineri”, este sloganul după care primăria va organiza petrecerea de anul acesta. ”O să le dăm diplomă, premii în bani în raport cu posibilităţile noastre financiare. O să fie o formaţie din zonă, o să vină Nicu Fâciu că e fiul satului şi niciodată nu a lipsit. Festivităţile o să fie joi, consilierii locali au votat 4.000 lei pentru organizarea festivităţii, meniu ca la nuntă şi tot ce înseamnă premii”, a spus primarul Ion Ciocea.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: