Spitalele din judeţ scapă de datorii

Spitalele din Gorj vor scăpa de datorii pentru că Ministerul Sănătăţii a virat peste 64 de miliarde de lei vechi pentru a stinge aceste creanţe. Banii au ajuns la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, urmând ca în data de 9 septembrie să fie viraţi în conturile spitalelor.

Patru spitale din Gorj nu vor mai avea datorii. Este vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Spitalul Orăşenesc din Cărbuneşti, Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa şi cel din Turceni. După ce echipe mixte de reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Gorj şi ai Direcţiei de Sănătate Publica Gorj au analizat facturile celor patru spitale, Ministerul Sănatăţii a dispus virarea banilor pentru achitarea datoriilor care se ridică la ordinul zecilor de miliarde de lei vechi. Cea mai mare datorie o înregistrează Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Restanţele acestuia se ridică la peste 40 de miliarde de lei vechi. „Au sosit sumele de bani pentru achitarea datorilor spitalelor. Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu are de primit 44 de miliarde, Spitalul Cărbuneşti, 3, 8 miliarde, Spitalul Dobriţa, 12 miliarde şi Spitalul Turceni 4,5 miliarde de lei”, a precizat Cosma Dumitrescu, director Economic CAS Gorj. Plăţile către spitale se vor face în data de 9 septembrie.

Facturile vor fi achitate în ordine cronologică conform ordinului ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: