Spitalul din Cărbuneşti a devenit spital de urgenţă

Judeţul Gorj are în prezent două spitale de urgenţă. Vestea a venit din partea directorului spitalului orăşenesc Cărbuneşti, Constantin Târziu, care a declarat că Ministerul Sănătăţii a avizat documentaţia privind noul statul al spitalului pe care îl conduce. Aşadar, gorjenii pot alege acum între Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și Spitalul de Urgență Orășenesc Cărbunești. Primarul din Cărbunești, Mihai Mazilu, este mândru de noua titulatură și mărturisește că noul statul nu înseamnă bani în plus de la primărie.

Spitalul Orășenesc Târgu Cărbunești a devenit Spitalul de Urgență Orășenesc Cărbunești. Directorul spitalului Constantin Târziu a declarat că este foarte important pentru medicină faptul că Gorjul are acum două spitale de urgență. ”Noi am depus documentația încă de anul trecut însă Ministerul Sănătății și-a dat avizul în luna ianuarie a acestui an. Este important pentru medicină și pentru noi ca medici”, a declarat Constantin Târziu, directorul Spitalului de Urgență Orășenesc Cărbunești.

Vor mai mulți medici

În ultima adresă înaintată Ministerului Sănătății, conducerea spitalului din Cărbunești a solicitat deblocarea a zece posturi de medici. ”Am solicitat un medic anestezist, un medic ortoped, un medic la urgențe, un medic neurolog. Medici avem, avem linie de gardă pe ortopedie și psihiatrie, în total nouă linii de gardă”, a adăugat Constantin Târziu.

Creșteri salariale

Schimbarea titulaturii avantajează și cadrele medicale care își desfășoară activitatea la Cărbunești. Cel puțin asta spune primarul localității, Mihai Mazilu. Primarul spune că  i s-a sugerat să țină cont de două lucruri dacă vrea să mențină blazonul de acum înainte. ”Mi s-a spus că actul de sănătate trebuie să fie profesionist și echipa managerială să fie numită pe criterii de performanță. Sunt mândru, mă bucur că am reușit obținerea acestei titulaturi. Asta înseamnă și creșteri salariale cu 25% pentru medici dar în același timp foarte mari responsabilități pe umeri”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Cărbunești. 

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: